Lohta ja sitruunaperunoita
Pääruokana nautitaan herkullista kalaa sitruunaperunoiden kera.
Lohta ja sitruunaperunoita
n. 1 kg (10–12) perunaa
1 sitruuna
suolaa
vettä
100 g tuorejuustoa
1 ruukku persiljaa
500 g nahatonta ja ruodotonta lohifileetä
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
(valko)pippuria
- Kuori ja viipaloi perunat. Pese sitruuna hyvin kuumalla vedellä, raasta kuori ja purista mehu. Keitä perunaviipaleet kypsiksi sitruunanmehulla ja suolalla maustetussa vedessä. Säästä perunoiden keitinvedestä n. 1 dl.
- Kuumenna erilleen otettu keitinvesi ja sulata tuorejuusto sekaan. Hienonna persilja. Sekoita keitettyjen perunaviipaleiden joukkoon hienonnettu persilja, raastettu sitruunankuori (ja/tai mehu) ja tuorejuustokastike.
- Leikkaa lohifileestä neljä annospalaa. Paista lohipalat paistinpannulla öljyssä molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Siirrä perunaviipaleet laakealle vadille ja paistetut lohiviipaleet perunoiden päälle. Tarjoa heti salaatin kanssa.