Mansikkatäytekakku
Upea kakku täytetään raikkaalla raparperihillokkeella
Mansikkatäytekakku
Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
½ dl perunajauhoja
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Raparperihilloke
250 g raparperin paloja kuorittuna (nuoria raparpereja ei tarvitse kuoria, vain päät otetaan pois)
100 g hillo/marmeladisokeria
Täyte:
200–300 g raparperihilloketta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 dl mansikan paloja
Kostutus:
vaalea mehu tai alkoholiton päärynäsiideri
Päälle:
tuoreita mansikoita
Kiille:
1½ dl vettä
vajaa ⅔ dl hyytelösokeria
Reunapursotus:
5 dl vispikermaa
- Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, siivilöi jauhoseos vaahtoon ja sekoita varovasti tasaiseksi.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2,5 litran vuokaan ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
- Valmista raparperihilloke keittämällä raparpereja ja hillosokeria. Kun keität hilloketta nuorista alkukesän raparpereista, niin saat ihanan vihreän hillokkeen!
- Vatkaa täytettä varten kerma kovaksi vaahdoksi.
- Lisää joukkoon rahka ja raparperihilloke ja mausta sopivan makeaksi. Lisää joukkoon vielä paloiteltuja mansikoita.
- Halkaise kakku kolmeen osaan.
- Kostuta ja täytä kakkupohja.
- Sivele kakun pintaan ohut kerros hilloa tai marmeladia ja asettele viipaloidut mansikat pinnalle.
- Keitä kakun päälle kiille hyytelösokerista ja sivele hiukan jäähtyneenä pullasudilla mansikoiden päälle.
- Koristele kakun reunat kermavaahtopursotuksella.