Mansikkatäytekakku

Leivonnaiset

Upea kakku täytetään raikkaalla raparperihillokkeella

Mkn artikkeli ruokaneuvot mansikkakakku timoviljakainen

Mansikkatäytekakku

Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
½ dl perunajauhoja
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Raparperihilloke
250 g raparperin paloja kuorittuna (nuoria raparpereja ei tarvitse kuoria, vain päät otetaan pois)
100 g hillo/marmeladisokeria

Täyte:
200–300 g raparperihilloketta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 dl mansikan paloja

Kostutus:
vaalea mehu tai alkoholiton päärynäsiideri

Päälle:
tuoreita mansikoita

Kiille:
1½ dl vettä
vajaa ⅔ dl hyytelösokeria

Reunapursotus:
5 dl vispikermaa

  1. Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, siivilöi jauhoseos vaahtoon ja sekoita varovasti tasaiseksi.
  2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2,5 litran vuokaan ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
  3. Valmista raparperihilloke keittämällä raparpereja ja hillosokeria. Kun keität hilloketta nuorista alkukesän raparpereista, niin saat ihanan vihreän hillokkeen!
  4. Vatkaa täytettä varten kerma kovaksi vaahdoksi.
  5. Lisää joukkoon rahka ja raparperihilloke ja mausta sopivan makeaksi. Lisää joukkoon vielä paloiteltuja mansikoita.
  6. Halkaise kakku kolmeen osaan.
  7. Kostuta ja täytä kakkupohja.
  8. Sivele kakun pintaan ohut kerros hilloa tai marmeladia ja asettele viipaloidut mansikat pinnalle.
  9. Keitä kakun päälle kiille hyytelösokerista ja sivele hiukan jäähtyneenä pullasudilla mansikoiden päälle.
  10. Koristele kakun reunat kermavaahtopursotuksella.