Mausteinen härkäpapukeitto
Härkäpavuista tehty lämmittävä, mausteinen keitto maistuu pakkaspäivän aterialla.
MAUSTEINEN HÄRKÄPAPUKEITTO
4–5 annosta
1 rkl öljyä
2 tl kurkumaa
3 tl currya
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
pala tuoretta inkivääriä (hienonnettuna 2 rkl)
1 sipuli
2 paprikaa
1 salaattifenkoli
n. 3 dl keitettyjä härkäpapuja (noin 0,75 dl kuivattuna)
0,75 tl suolaa
5 dl tomaattimehua
7 dl kasvislientä
1 rkl hunajaa
2 rkl limettimehua
1 dl tuoretta korianteria
Lisäkkeeksi smetanaa tai maustamatonta jogurttia
Käsittele kuivatut härkäpavut
- Liota härkäpapuja reilussa vesimäärässä 10–12 tuntia.
- Kaada liotusvesi pois ja keitä härkäpavut uudessa vedessä, kunnes ne pehmenevät, 45 minuuttia – 1 tunti riippuen pavun koosta. Papu on kypsä, kun sen voi musertaa sormella painamalla.
- Kaada keitinvesi pois ja jäähdytä härkäpavut.
Valmista keitto
- Kuori ja hienonna sipuli ja inkivääri. Kuullota miedolla lämmöllä ensin kurkuma, curry, juustokumina, inkivääri ja sitten sipuli.
- Pese ja kuutioi paprikat ja fenkoli. Lisää paprika- ja fenkolikuutiot sekä keitetyt härkäpavut sipulin joukkoon, mausta suolalla.
- Lisää tomaattimehu ja kasvisliemi.
- Hauduta miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia.
- Mausta hunajalla ja limettimehulla. Tarkista maku ja lisää joukkoon tuore korianteri juuri ennen tarjoilua.
- Tarjoa keiton lisäkkeenä smetanaa tai maustamatonta luonnonjogurttia.
Kuvateksti: