Maustepaahdettua lohta
Lohen pintaan hierotaan jouluiset maut, kanelia ja neilikkaa.

Maustepaahdettua lohta
10 annosta alkupalana
600 g lohi- tai kirjolohifileetä palana
1 dl suolaa
1 dl sokeria
Mausteseos:
1 tl maustepippuria
1 tl kanelia
½ tl neilikkaa
Rypsiöljyä paahtamiseen
- Poista lohifileestä nahka ja leikkaa se noin 5 senttiä leveiksi tangoiksi pituussuuntaan.
- Sekoita sokeri ja suola keskenään ja hiero koko määrä kauttaaltaan lohifileen pintaan.
- Anna lohen suolaantua jääkaapissa 4–5 tuntia. Kun kala on suolaantunut, huuhtele ja kuivaa kalan pinta.
- Sekoita mausteet ja hiero seos lohitankojen pintaan.
- Paahda tangot nopeasti pienessä määrässä rypsiöljyä erittäin kuumalla pannulla niin, että tangon kaikki sivut paahtuvat.
- Kiedo paahdetut lohitangot tuorekelmuun ja anna niiden jäähtyä tunnin ajan jääkaapissa.
- Leikkaa tangot ohuiksi annospaloiksi ja tarjoile esimerkiksi karkealla sinapilla maustetun majoneesin ja tuoreen tillin kera mallasleivän päällä.