Minestronekeitto
Isosta kattilallisesta riittää ruokaa useaksi kerraksi
10–12 annosta
3 (+ 0,5) l vettä
3 - 5 kasvisliemikuutiota
4 laakerinlehteä
15 mustapippuria
2 isoa (300 g) sipulia
3-5 (400 g) porkkanaa
1 (200 g) palsternakka
150 g varsiselleriä
pala (150 g) purjoa
300 g kiinankaalia
1 (500 g) kukkakaali
1 iso (200 g) paprika
150 g (2 dl) pätkäspagettia
2–3 pak (à 170 g) Amerikan pekonia
2 prk (à 370 g) tomaattimurskaa (yrttimaustettua)
2 tl kuivattua basilikaa
Pinnalle hienonnettua, tuoretta persiljaa
- Kiehauta 3 litraa vettä kiehuvaksi ja lisää aluksi 3 liemikuutiota ja mausteet.
- Lisää hienonnettu sipuli, ohuiksi suikaleiksi leikatut porkkanat ja palsternakat kiehumaan.
- Leikkaa varsiselleri ja purjo viipaleiksi, kiinankaali suikaleiksi ja kukkakaali nupuiksi. Kuutioi paprika Lisää ne spagetin kanssa kattilaan kiehumaan kun edelliset kasvikset ovat kiehuneet lähes kypsiksi. Jatka keittämistä n. 15 min.
- Paista suikaloitu pekoni rapeaksi pannulla ja lisää keittoon yhtä aikaa tomaattimurskan kanssa.
- Keitä kannen alla 5 min. Mausta. Lisää tarvittaessa nestettä ja liemikuutioita.
Vinkki Korvaa porkkanat, palsternakka, purjo ja kukkakaali 4 pussilla (à 300 g) Amerikan kasviksia (pakaste).