Muikkua taikinakuoressa
Piilota muikut mehevään taikinakuoreen.
Muikkua taikinakuoressa
Kuori
3 dl vehnäjauhoja
2 dl ruiskorppujauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 g margariinia
200 g ruohosipulituorejuustoa
Täyte
n. 500 g muikkufileitä
6-7 keskikokoista perunaa
1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
150 g sinihomejuustoa
suolaa
jauhettua mustapippuria
kananmunaa voiteluun
- Yhdistä vehnäjauhot, ruiskorppujauhot ja leivinjauhe kulhossa. Nypi margariini jauhojen sekaan. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
- Taputtele taikina muovikelmun sisään levyksi ja anna levätä jääkaapissa puoli tuntia.
- Mausta muikkufileet suolalla.
- Pese, kuori ja suikaloi peruna ohuiksi suikaleiksi. Monitoimikone tai käsimandoliini nopeuttaa suikalointia. Kuori ja pilko sipuli hienoksi silpuksi.
- Paista peruna-sipuliseosta öljyssä sekoitellen kunnes perunasuikaleet ovat hiukan pehmenneet. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.
- Murenna sinihomejuusto pieneksi muruksi ja sekoita jäähtyneeseen peruna-sipuliseokseen.
- Kauli kuoritaikina noin 45 cm leveäksi ja 30 cm pitkäksi levyksi. Nosta taikinalevy leivinpaperin päälle pellille.
- Levitä puolet peruna-sipuliseoksesta taikinalevyn keskelle niin, että se peittää 1/3 levystä. Lisää päälle puolet muikuista, loput perunaseoksesta ja päällimmäiseksi loput muikut.
- Leikkaa reunoille jäävä taikina veitsellä 3 cm:n levyisiksi nauhoiksi. Nostele taikinanauhat täytteen päälle ristikkäin.
- Voitele taikinan pinta kananmunalla. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia, laske lämpötilaa noin 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä reilu puoli tuntia.