Munapaistokset

Kananmuna sopii makupariksi monille kasviksille. Paistoksessa maistuu pinaatti.

Mkn artikkeli munapaistos v ruokaneuvot paasiainen kuvatimoviljakainen maa jakotitalousnaiset 7

Munapaistokset

4 annosta

4 kananmunaa
100 g babypinaattia
1 pienehkö sipuli
noin 1 rkl rypsiöljyä
4 rkl ruokakermaa, 15 %
25 g kovaa, voimakkaan makuista juustoa raastettuna
suolaa
mustapippuria

  1. Öljyä neljä pientä uuninkestävää vuokaa ja laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
  2. Pilko sipuli pieneksi ja huuhtaise ja kuivaa babypinaatti. Raasta juusto tarvittaessa.
  3. Kuumenna öljy pannulla, lisää sipuli ja kuullota hetki. Lisää lehtikaali tai pinaatti ja kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Jaa seos neljään uunivuokaan, lisää juustoraaste ja kerma.
  5. Tee munia varten kolo seoksen keskelle ja riko munat koloihin.
  6. Kypsennä paistoksia uunissa, kunnes valkuainen on juuri ja juuri hyytynyt eli noin 15–20 minuuttia. Jätä keltuaiset aivan löysiksi, sillä ne jälkikypsyvät vielä vuoissa jonkin verran. Tarjoa paistokset heti.

Ohje on ilmestynyt Koti ja maaseutu -lehdessä 3/2016.