Mustikkajäätelö
Mustikkajäätelö maistuu kesältä, ja valmistuu pakastemarjoista hetkessä.

Mustikkajäätelö
4–5 annosta
200 g (noin 3 dl) pakastettuja mustikoita
150 g (2–3 dl) pakastettuja mansikoita (tai omenalohkoja)
3–4 rkl glukoosisiirappia (tai taloussiirappia)
1 tl kardemummaa
2 dl paksua jogurttia (7–10 % rasvaa)
- Mittaa kohmeiset marjat tehosekoittimen tai monitoimikoneen kulhoon.
- Käynnistä kone ja sekoita tasaiseksi massaksi, lisää siirappi ja lopuksi jogurtti ja sekoita nopeasti. 3. Anna tarvittaessa kohmettua muutama tunti pakastimessa ja sekoita välillä.
- Tarjoa jäätelö marjojen kanssa. Jäätelö on heti pehmeää syötävää, mutta se säilyy myös pakastimessa pari viikkoa. Anna pakastetun jäätelön pehmetä ennen tarjoilua.
Aineisto on tuotettu MMM:n tuella.