Nokkosohukaiset ja savukalatahna

Keväiset nokkosletut tarjoillaan savukalatahnan kera

Mkn vinkitteemat nokkosletut kuvamknk timoviljakainen

Nokkosohukaiset ja savukalatahna

Ohukaiset
noin 30 kpl pieniä ohukaisia
2 munaa
0,5 l maitoa
1 tl suolaa
3 dl hiivaleipäjauhoja tai täysjyväspelttijauhoja
150 g tuoretta nokkosta tai 1,5 dl kuivattua ja hienonnettu nokkosta
1 rkl rypsiöljyä
  1. Ryöppää ja jäähdytä tuoreet nokkoset.
  2. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Anna turvota 30 minuuttia. Paista ohukaispannulla öljytilkassa.
Savukalatahna
150 g savukalaa
200 g (1 prk) kermaviiliä
2–3 rkl tuoretta tilliä
0,25 tl rouhittua mustapippuria
1 tl sitruunamehua
  1. Hienonna kala ja poista tarvittaessa ruodot. Silppua tilli.
  2. Sekoita kala kermaviilin joukkoon.
  3. Mausta tillillä, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Tarjoa nokkoslettujen lisäkkeenä.