Nokkosohukaiset ja savukalatahna
Keväiset nokkosletut tarjoillaan savukalatahnan kera
![Mkn vinkitteemat nokkosletut kuvamknk timoviljakainen](/uploads/MKN/MKN-Ruokakuvat/_622x360_crop_center-center_line/MKN_nokkosletut_kuva_timoviljakainen.jpg 622w)
Nokkosohukaiset ja savukalatahna
Ohukaiset
noin 30 kpl pieniä ohukaisia
2 munaa
0,5 l maitoa
1 tl suolaa
3 dl hiivaleipäjauhoja tai täysjyväspelttijauhoja
150 g tuoretta nokkosta tai 1,5 dl kuivattua ja hienonnettu nokkosta
1 rkl rypsiöljyä
- Ryöppää ja jäähdytä tuoreet nokkoset.
- Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Anna turvota 30 minuuttia. Paista ohukaispannulla öljytilkassa.
Savukalatahna
150 g savukalaa
200 g (1 prk) kermaviiliä
2–3 rkl tuoretta tilliä
0,25 tl rouhittua mustapippuria
1 tl sitruunamehua
- Hienonna kala ja poista tarvittaessa ruodot. Silppua tilli.
- Sekoita kala kermaviilin joukkoon.
- Mausta tillillä, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Tarjoa nokkoslettujen lisäkkeenä.