Omena-lanttulaatikko
Omena maustaa perinteisen lanttulooran
Omena-lanttulaatikko
1 kg lanttuja
2–3 hapanta omenaa
n. 4 dl vettä
0,5 tl suolaa
0,5 tl valkopippuria
ripaus muskottipähkinää
1 rkl siirappia
1–2 dl maitoa
1 tl öljyä vuoan voiteluun
- Poista omenista siemenkota. Kuori ja paloittele omenat ja lanttu.
- Keitä palat suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Veden tulee juuri ja juuri peittää ainekset.
- Kaada keitinvedestä puolet kulhoon odottamaan. Loput voit käyttää vaikka sämpylätaikinan nesteeksi.
- Soseuta kypsä lanttu ja omena. Mausta valkopippurilla, muskotilla ja siirapilla. Kaada joukkoon maito ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää tarvittaessa keitinvettä. Tarkista maku.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja tee lusikalla pintaan koristeita. Paista 175 asteessa noin tunnin, kunnes reunat ovat ruskistuneet.