Omenanyytit ja kinuskikastike

Makea kinuski maistuu raikkaiden omenanyyttien kanssa.

Omenanyytti vaaka kati laszka 9560
2 annosta
2-4 omenaa
2 tl kanelia
1 rkl sokeria
2 rkl voita
(2 palaa kuivahtanutta kahvikakkua)
(2-3 rkl maitoa)
(2 tl vaniljasokeria)
Kinuski:
2 dl sokeria
2 dl kermaa
1. Lohko omenat ja poista siemenkota. Asettele lohkot folionyytteihin ja ripottele päälle kaneli ja sokeri. Jos laitat nyytteihin kakkua, lorauta kakkujen päälle vaniljasokerilla maustettua maitoa. Tipauta lopuksi nyytteihin voinokareet. Kypsennä nyyttejä nuotiolla tai grillissä 10-20 minuuttia, kunnes omenat ovat omaan makuun sopivan pehmeitä.
2. Valmista nyyttien kypsentämisen aikana kinuski. Laita sokeri pannulle ja kaada päälle kerma.
3. Keittele lempeästi noin 20 minuuttia, eli kunnes seos muuttuu kullanruskeaksi ja sakeaksi kinuskiksi.
Vinkki: Tee nyytit paistovalmiiksi jo kotona ja keitä kinuski valmiiksi. Korvaa kakkupalat kaurakekseillä ja vaniljamaito konjakilla, calvadoksella tai vastaavalla halutessasi.
Nuotiovinkki: Käytä folionyyteissä aina paksua foliota tai kaksinkertaista folioarkkia, jottei nyytti repeile. Folioiden päälle vielä palanen leivinpaperia, niin se ehkäisee ruokien tarttumisen folioon.