Pääsiäisen munasalaatti

Pääsiäisateria alkaa iloisen värikkäällä munasalaatilla.

Mkn vinkitjateemat paasiainen munasalaatti kuvamaajakotitalousnaistenkeskustimoviljakainen

Pääsiäisen munasalaatti

1 ruukku lollo rosso tai tammenlehväsalaattia
1 ruukku jääsalaattia
puolikas kurkku
10 cm:n pätkä purjoa
n. 8 keltaista pikkutomaattia
puolikas keltainen paprika
2 säilykepersikan puolikasta tai oksa viinirypäleitä
n. 200 g savulammasta tai muuta kypsää lihaa
1 dl hillosipuleita
2 – 3 kovaksi keitettyä munaa tai 8 viiriäisenmunaa
1 ruukku herneenversoja
Kastikkeeseen
3 kovaksi keitettyä munaa
2 – 3 rkl (viini)etikkaa
2 rkl sinappia
1 rkl sokeria
0,25 tl suolaa
0,25 tl rouhittua pippuria
1 tl kuivattua minttua
1,5 – 2 dl vatkautuvaa kermaa
  1. Revi salaatit laakean kulhon pohjalle.
  2. Kuutioi tai suikaloi kurkku, viipaloi purjo ohuiksi viipaleiksi, halkaise tomaatit ja suikaloi paprika, persikat ja savulammas. Levitä ainekset salaattipedille.
  3. Ripottele hillosipulit päälle.
  4. Kuori kananmunat ja lohko tai puolita ne ja asettele salaatille. Koristele herneenversoilla.
  5. Erota keitetyistä kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Hienonna keltuaiset pienessä kulhossa haarukalla ja lisää viinietikka, sinappi, sokeri, suola ja pippuri. Hiero massa tasaiseksi.
  6. Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi ja lisää kermavaahto keltuaisseokseen varovaisesti sekoittaen. Tarjoa kastike erikseen tai nostele salaatille. Koristele pääsiäissalaatti kuutioiduilla munan valkuaisilla.