Pääsiäisen munasalaatti
Pääsiäisateria alkaa iloisen värikkäällä munasalaatilla.
Pääsiäisen munasalaatti
1 ruukku lollo rosso tai tammenlehväsalaattia
1 ruukku jääsalaattia
puolikas kurkku
10 cm:n pätkä purjoa
n. 8 keltaista pikkutomaattia
puolikas keltainen paprika
2 säilykepersikan puolikasta tai oksa viinirypäleitä
n. 200 g savulammasta tai muuta kypsää lihaa
1 dl hillosipuleita
2 – 3 kovaksi keitettyä munaa tai 8 viiriäisenmunaa
1 ruukku herneenversoja
Kastikkeeseen
3 kovaksi keitettyä munaa
2 – 3 rkl (viini)etikkaa
2 rkl sinappia
1 rkl sokeria
0,25 tl suolaa
0,25 tl rouhittua pippuria
1 tl kuivattua minttua
1,5 – 2 dl vatkautuvaa kermaa
- Revi salaatit laakean kulhon pohjalle.
- Kuutioi tai suikaloi kurkku, viipaloi purjo ohuiksi viipaleiksi, halkaise tomaatit ja suikaloi paprika, persikat ja savulammas. Levitä ainekset salaattipedille.
- Ripottele hillosipulit päälle.
- Kuori kananmunat ja lohko tai puolita ne ja asettele salaatille. Koristele herneenversoilla.
- Erota keitetyistä kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Hienonna keltuaiset pienessä kulhossa haarukalla ja lisää viinietikka, sinappi, sokeri, suola ja pippuri. Hiero massa tasaiseksi.
- Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi ja lisää kermavaahto keltuaisseokseen varovaisesti sekoittaen. Tarjoa kastike erikseen tai nostele salaatille. Koristele pääsiäissalaatti kuutioiduilla munan valkuaisilla.