Palsternakkaterriini punajuurikuoressa
Tarjoa terriini buffetpöydässä tai kasvisruokana
Palsternakkaterriini punajuurikuoressa
1,5 litran kakkuvuoka
Taikina
1 dl raastettua punajuurta, josta ylimääräinen neste on puristettu pois
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
200 g voita tai margariinia
Täyte
500 g palsternakkaa
vettä
suolaa
2 dl ruoka- tai kevytkermaa
3 rkl voita
n. 1 tl suolaa
1/5 tl mustapippuria
2 tl sokeria
2 rkl perunajauhoja
( 1 porkkana)
- Kuori ja raasta punajuuri hienoksi raasteeksi. Purista ylimääräinen neste pois.
- Nypi vehnäjauho-leivinjauheseokseen rasva. Lisää punajuuriraaste ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Erota n. 1/3 taikinasta ja taputtele se leivinpaperille levyksi kantta varten. Pane tarjottimella jääkaappiin.
- Taputtele jauhotetuin käsin loppu taikina voideltuun kakkuvuokaan. Jätä vuoan yläreunasta 1 cm ilman taikinaa. Pane vuoka jääkaappiin.
- Keitä paloitellut palsternakat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
- Käytä halutessasi porkkana terriinin koristeeksi. Keitä kuorittu porkkana melkein kypsäksi. Kuutioi pienen pieniksi kuutioiksi.
- Soseuta palsternakka sauvasekoittimella. Jäähdytä haaleaksi. Lisää muut aineet. Sekoita. Maista.
- Täytä vuoka palsternakkaterriinillä.
- Ohenna tarvittaessa kaulimella kansilevyä. Leikkaa siitä paloja ja siirrä palat kakkuvuokaan kanneksi.
- Paista 175 asteessa 45–55 min.
- Anna jäähtyä haaleaksi ja kumoa. Tarjoa esim. buffetpöydässä tai kasvisruokana.