Pasta-parsakaalisalaatti

– Salaatit voi pakata vaikka piknikille viehättäviin lasisiin säilykepurkkeihin. Ne ovat myös kauniita ruokailuastioita.

Mkn artikkeli pastasalaatti vaaka ruokaneuvot kuvamaa jakotitalousnaiset timoviljakainen

Pasta-parsakaalisalaatti
4 annosta

4 dl perhos-, kierre- tai putkipastaa (haluttaessa kolmiväristä)
0,75 dl rypsiöljyä
0,25 dl vaaleaa (balsami)viinietikkaa
2 tl sokeria
mustapippuria myllystä

2–3 (150 g) keitettyä porkkanaa
n. 300 g parsakaalia
1 dl aurinkokuivattua tomaattia
50–75 g mustaleima emmental -juustoa
0,5 dl hienonnettua persiljaa

Koristeeksi: basilikan lehtiä tai persiljaa

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, huuhdo siivilässä kylmällä vedellä, valuta ja jäähdytä.
  2. Sekoita kastikkeen ainekset, lisää kastike pastaan ja anna maustua muutama tunti tai seuraavaan päivään.
  3. Keitä kuoritut porkkanat juuri ja juuri kypsiksi. Jäähdytä. Leikkaa lanteiksi tai kuutioiksi.
  4. Pilko parsakaalista pieniä nuppuja ja leikkaa kantaosa pieniksi kuutioiksi. Lisää kiehuvaan suolalla maustettuun veteen kantapalat kiehumaan ja hetken kuluttua parsakaalin nuput. Keitä juuri ja juuri kypsiksi. Valuta, jäähdytä. Voit nopeuttaa jäähtymistä huuhtomalla heti kylmällä vedellä.
  5. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit.
  6. Vuole juustosta lastuja perunankuorimaveitsellä.
  7. Lisää kasvikset ja juustolastut pastan joukkoon. Koristele persiljalla.
  8. Halutessasi tee lisää kastiketta salaattiin.

Ohje on ilmestynyt Koti ja maaseutu -lehdessä 4/2015.