Perinteinen hernekeitto

Tässä perinteisen hernekeiton ohje Keski-Pohjanmaalta.

Hernekeitto niina

500g kuivattuja herneitä

2 L vettä

1 kpl sipuli

400 g palvikinkkua

100 g pekonia

10 kpl kokonaisia maustepippureita

ripaus valkopippuria

1 tl kuivattua meiramia

suolaa

(sinappia)

  1. Huuhtele herneet ja jätä ne kylmään veteen likoamaan yön yli.
  2. Valuta herneet ja lisää uusi vesi ja keitä noin tunti.
  3. Suikaloi pekoni ja paista kypsäksi. Kuutio palvikinkku. Pilko sipuli pieneksi kuutioksi.
  4. Lisää lihat ja sipuli sekä mausteet keittoon. Laita suolaa ensin varovasti ja lisää lopuksi tarvittaessa.
  5. Jos keitto paksuuntuu liikaa voi vettä lisätä.
  6. Tarkista maku ja lisää halutessasi sinappia.