Peruna-suklaakakku
Appelsiininen suklaakakku saa mehevyytensä perunasta
Peruna-suklaakakku
26 cm irtopohjavuoka
300 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
200 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
0,5 dl vahvaa kahvijuomaa
1 dl mantelijauhoa
2,25 dl vehnäjauhoa
1 tl jauhettua kanelia
1 tl kardemummaa
200 g voita
2,75 dl sokeria
puolikkaan appelsiinin mehu ja raastettu kuori
2,5 rkl konjakkia
Koristeluun:
sulatettua suklaata tai valmista suklaakastiketta
appelsiinin lohkoja
perunalastuja
- Kuori perunat ja keitä tai höyrytä ne kypsäksi. Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella ja jäähdytä.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata suklaa. Valmista kahvi. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset.
- Vaahdota voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset mukaan yksitellen voimakkaasti vatkaten.
- Lisää joukkoon perunasose, sulatettu suklaa, appelsiinin mehu ja kuoriraaste sekä kahvi ja konjakki. Sekoita joukkoon kuivat aineet.
- Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja nostele taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan.
- Laita kakku 200-asteiseen uuniin ja laske lämpötilaa 175 asteeseen. Paista kakkua noin 45 minuuttia. Laske lämpötilaa, jos kakun pinta tummuu liikaa.
- Tarjoile kakku sellaisenaan tai koristele suklaakuorrutuksella, appelsiinin lohkoilla ja perunalastuilla.
Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.