Perunamunakas
Keitetyistä tähdeperunoista teet ruokaisen munakkaan.
![Perunamunakas 2](/uploads/MKN/MKN-Ruokakuvat/_1280x961_crop_center-center_82_line/MKN_Perunamunakas_KuvaKaisaMyllykangas.jpeg 1280w, /uploads/MKN/MKN-Ruokakuvat/_640x480_crop_center-center_60_line/MKN_Perunamunakas_KuvaKaisaMyllykangas.jpeg 640w)
Keitetyt tähdeperunat sopivat hyvin munakkaaseen. Tähän ruokaan voit myös käyttää kypsää lihaa, makkaroita, leikkeleitä tai juustonkannikoita. Hävikistä herkuksi -ajattelua parhaimmillaan!
2 – 3 kpl keitettyä perunaa
1 rkl rypsiöljyä
4 kananmunaa
0,5 dl maitoa tai vettä
0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
kasviksia oman maun mukaan, esimerkiksi kirsikkatomaatteja, paprikaa, sipulia
0,5 dl hienonnettua yrttiä, esim. persilja
- Viipaloi perunat. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää perunat kuumalle pannulle. Paista hetki.
- Riko kananmunat kulhoon ja lisää joukkoon maito/vesi, suola ja pippuri.
- Lisää munakasmassa perunoiden päälle ja anna paistua muutama minuutti keskilämmöllä.
- Lisää munakkaan päälle kasviksia oman maun mukaan.
- Viimeistele hienonnetulla yrtillä ja nauti heti.