Perunanäkkäri
Rapsakassa näkkärissä on perunaa, kauraa ja pellavaa.
Perunanäkkäri
2 uunipellillistä
250 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
2 dl kaurahiutaleita
2 dl ruisjauhoa
2 tl suolaa
3 rkl vehnäleseitä
3 rkl pellavansiemenrouhetta
2 dl vettä
2 tl rypsiöljyä
- Kuori perunat. Kypsennä ne keittämällä tai höyryttämällä. Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella ja anna jäähtyä.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne perunasoseen joukkoon.
- Lisää vesi ja öljy. Vaivaa taikina tasaiseksi.
- Jaa taikina neljään osaan ja kauli 3 mm paksuiksi levyiksi leivinpaperin päälle. Taikina on pehmeää, joten apuna kannattaa käyttää ruisjauhoja.
- Paista 30–40 minuuttia 150 asteessa, kunnes näkkileipä on rapeaa ja väriltään kullanruskeaa.
- Tarjoile dippikastikkeiden ja vihannesten kera tai käytä koristeina ruoka-annoksissa.
Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.