Perunapihvi
Tarjoa pekoninen perunapihvi hampurilaisen välissä.
Perunapihvi
6 kpl
500 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
2 sipulia (200 g)
2 valkosipulin kynttä
puoli ruukkua tuoretta timjamia
150 g pekonia
1 tl suolaa
1 kananmuna
80 g salaattijuustoa
voita paistamiseen
- Kuori perunat ja kypsennä ne keittämällä tai höyryttämällä. Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella ja anna jäähtyä.
- Riivi timjamista lehdet ja hienonna ne. Hienonna sipuli, valkosipuli ja pekoni. Kuullota ne kevyesti pienessä määrässä voita.
- Lisää suola ja kananmuna perunapyreen joukkoon ja sekoita massa tasaiseksi.
- Murenna salaattijuusto ja lisää loput aineet massan joukkoon. Sekoita.
- Pyörittele massa pihveiksi ja paista pannulla voissa kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
- Tarjoa hampurilaisen välissä jauhelihapihvin sijaan.
Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.