Perunaserpentiini
Veikeä perunaserpentiini muistuttaa tippaleipää.
Perunaserpentiini
500 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
1 dl sokeria
2 dl perunajauhoa
2 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
0,5 tl suolaa
rypsiöljyä uppopaistamiseen
kaneli-sokeria koristeluun
- Kuori ja höyrytä perunat kypsiksi. Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella ja anna jäähtyä.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kananmunat perunasoseen joukkoon voimakkaasti vatkaten. Lisää kuivat aineet ja sekoita massa tasaiseksi. Taikina saa mielellään tekeytyä tunnin ajan.
- Laita massa pursotinpussiin. Lämmitä öljy 180 asteeseen. Pursota tasaista nauhaa kuumaan rasvaan spiraalimaisesti pyöritellen. Kypsennä muutamia minuutteja niin, että nauhojen pinta on rapea ja kullanruskea molemmin puolin.
- Anna serpentiinin jäähtyä hetki ja pyörittele kaneli-sokeriseoksessa. Tarjoile heti esimerkiksi jälkiruokana.
Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoitti maa- ja metsätalousministeriö.