Punaiset riistapyörykät

Liharuoat

Punaiset pyörykät joulupöytään

Mkn artikkeli ruokaneuvot riistapyorykat vaaka kuvamaajakotitalousnaisettimoviljakainen 11

Punaiset riistapyörykät

1 dl vettä
1 dl kaurahiutaleita
2 dl sipulisilppua
2 valkosipulinkynttä
3 dl kypsää punajuurta raasteena
1 kananmuna
1 tl mustapippuria
2 tl suolaa
800g riistajauhelihaa (esim. hirveä, peuraa, jänistä)
öljyä
  1. Anna kaurahiutaleiden turvota vedessä tunnin verran.
  2. Ruskista sipulisilppu pannulla.
  3. Kuutioi valkosipulinkynnet ja survo ne tilkkaan öljyä.
  4. Raasta punajuuret.
  5. Vispaa kananmuna ja sekoita hiutaleet, kasvikset ja mausteet tasaiseksi massaksi.
  6. Sekoita jauheliha massaan.
  7. Paista koepyörykkä. Mikäli taikina on liian kova, lisää tarvittaessa mausteita ja vettä, jos taikinasta tulee liian löysä, lisää muna tai kaurahiutaleita.
  8. Paista pyöryköille makupinta öljyssä paistinpannulla. Loppukypsentämisen voi tehdä uunissa 100 asteessa n. 20 min.