Punaiset riistapyörykät
Punaiset pyörykät joulupöytään
Punaiset riistapyörykät
1 dl vettä
1 dl kaurahiutaleita
2 dl sipulisilppua
2 valkosipulinkynttä
3 dl kypsää punajuurta raasteena
1 kananmuna
1 tl mustapippuria
2 tl suolaa
800g riistajauhelihaa (esim. hirveä, peuraa, jänistä)
öljyä
- Anna kaurahiutaleiden turvota vedessä tunnin verran.
- Ruskista sipulisilppu pannulla.
- Kuutioi valkosipulinkynnet ja survo ne tilkkaan öljyä.
- Raasta punajuuret.
- Vispaa kananmuna ja sekoita hiutaleet, kasvikset ja mausteet tasaiseksi massaksi.
- Sekoita jauheliha massaan.
- Paista koepyörykkä. Mikäli taikina on liian kova, lisää tarvittaessa mausteita ja vettä, jos taikinasta tulee liian löysä, lisää muna tai kaurahiutaleita.
- Paista pyöryköille makupinta öljyssä paistinpannulla. Loppukypsentämisen voi tehdä uunissa 100 asteessa n. 20 min.