Punajuuri-härkäpapupihvit itämaisittain
Ruokaisat pihvit käyvät ateriasta miltei sellaisenaan. Lisäkkeeksi voi tarjota myös perunaa ja vihersalaattia.
PUNAJUURI-HÄRKÄPAPUPIHVIT ITÄMAISITTAIN
4 annosta
3 dl keitettyjä härkäpapuja
3 (300 g) raakaa punajuurta raasteena
1 hienonnettu sipuli
3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1–2 tl suolaa
1,5 tl jauhettua korianteria
2 tl jeeraa eli juustokuminaa
0,5 tl leivinjauhetta
2–3 rkl vehnäjauhoja
(tilkkanen vettä)
(paistamiseen öljyä)
- Jauha keitetyt härkäpavut monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi.
- Raasta punajuuri. Kuori ja hienonna sekä sipuli että valkosipuli.
- Lisää papujen joukkoon hienonnetut sipuli ja valkosipuli, raastettu punajuuri, suola, korianteri, jeera, jauhot ja leivinjauhe. Sekoita massa tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tilkkanen vettä.
- Peitä kulhon muovikelmulla ja jätä taikina tekeytymään noin puoleksi tunniksi.
- Muovaa taikinasta käsin pihvejä ja laita uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa 15–20 min pihvien koosta riippuen. Käännä pihvejä paistamisen välillä. Pihvit voi kypsentää myös pannulla. Käytä silloin paistamisessa öljyä.
- Tarjoa yrttisen jogurttikastikkeen kera.