Punajuuri-porsaspaisti
Syksyisessä padassa kohtaavat punajuuri porsaanliha
Punajuuri-porsaspaisti
10 annosta
1,4 kg porsaan paistia
800 g punajuurta
300 g sipulia
0,5 dl öljyä
0,5 rkl suolaa
n. 1,2 l vettä
1 tl kokonaisia maustepippureita
1 tl kokonaisia valkopippureja
2–3 laakerinlehteä
muutama timjamin oksa
1 oksa rosmariinia
- Leikkaa liha, punajuuret ja sipulit kuutioiksi ja laita pataan tai uunivuokaan. Sekoita öljy lihojen joukkoon.
- Anna lihojen ja sipulien ruskistua kuumassa 250 asteessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Lisää suola, mausteet ja vesi ainesten päälle ja anna hautua noin kaksi tuntia.
- Halutessasi voit suurustaa lientä maissitärkkelyksellä. Tarjoa perunasoseen tai kuorineen uunissa kypsytettyjen perunoiden kanssa.