Punajuuri-vuohenjuustokeitto
Vuohenjuusto ja punajuuri on makuyhdistelmänä klassikko. Hapan ja rasvainen juusto täydentää ihanasti makeaa punajuurta.

Punajuuri-vuohenjuustokeitto
4–6 annosta
1–2 kpl punasipulia
tilkka öljyä
n. 1,5 l vettä
1–2 kpl kasvisliemikuutiota
800 g punajuuria
400 g kyssäkaalia
200 g vuohenjuustoa
2 dl ruokakermaa
rouhittua mustapippuria
kuivattuja villiyrttejä
pinnalle tuoretta basilikaa
- Kuori ja lohko sipuli ja kuullota se kattilan pohjalla öljytilkassa.
- Lisää kattilaan vesi sekä kasvisliemikuutio. Kiehauta.
- Kuori ja lohko punajuuret ja kyssäkaali ja lisää kattilaan. Keitä kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä. Ota ylimääräinen keitinliemi talteen ennen soseuttamista, sillä kuuma liemi räiskyy helposti.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.
- Lisää ruokakerma ja tarvittaessa vettä. Kuumenna keitto ja mausta mustapippurilla. Ripottele pinnalle silputtua basilikaa.