Punajuurikranssit
Punajuurikranssi sopii tarjottavaksi sekä suolaisten että makeiden lisukkeiden kanssa.
Punajuurikranssit
2 kpl
5 dl piimää
50 g hiivaa
2 tl suolaa
0,5 dl siirappia
2 dl ruishiutaleita
n. 9,5 dl vehnäjauhoja
0,75 dl juoksevaa margariinia
2-3 kpl (3 dl) punajuurta raastettuna
n. 2 dl vehnäjauhoja
1 rkl basilikaa
Voiteluun:
piimää
Pinnalle:
seesaminsiemeniä
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää suola, siirappi, hiutaleet ja jauhot. Alusta rasva taikinaan.
- Jaa taikina kolmeen osaan.
- Yhdistä punajuuriraaste ja basilika. Lisää raaste ja noin 2 desilitraa vehnäjauhoja yhteen taikinapalaan.
- Anna taikinapalojen nousta leivinliinan alla.
- Leivo jokaisesta taikinapalasta kaksi (70 cm) säiettä ja letitä kahdeksi pitkoksi siten, että letissä on kaksi vaaleaa ja yksi punainen säie. Kiepauta pitkot kransseiksi ja yhdistä päät.
- Kohota kranssit pellillä leivinliinan alla. Voitele piimällä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
- Paista 200 asteessa noin 30 min. Tarjoa juustojen kera.