Raikas raparperijuoma
Raparperijuoma sopii hyvin alkumaljaksi kevään ja kesän juhliin.
Raikas raparperijuoma
10–15 hlö
3 l raparperipaloja
6 dl sokeria
1 l kiehuvaa vettä
3 kanelitankoa
1 kokonainen kuivattu inkiväärin pala tai muutaman cm pala tuoretta inkivääriä (kuorittuna)
1 iso pullo siideriä tai mansikkamehua ja kivennäisvettä
- Huuhdo raparperinvarret. Paloittele alkukesän nuoret varret sellaisenaan, paksukuoriset varret on hyvä kuoria.
- Lisää raparperien sekaan sokeri ja mausteet.
- Kaada kiehautettu vesi raparperi, sokeri, mausteseokseen ja sekoita kunnes sokeri on sulanut.
- Anna juoman seisoa viileässä pari vuorokautta. Siivilöi ja pullota raparperijuoma.
- Tarjoillaan poreilevana juomana sekoittamalla vaikkapa siiderin (päärynä) kanssa.
Raparperijuoma sopii hyvin alkumaljaksi kevään ja kesän juhliin. Juoma on myös mainio janojuoma, kun sen laimentaa vedellä tai maustetulla kivennäisvedellä.