Raparperi-paahtokermavanukas
Klassikkoherkku paahtovanukas säväytetään raparperilla
![Mkn artikkeli raparperipaahtovanukas kuvatimoviljakainen 2016 1](/uploads/MKN/MKN-Ruokakuvat/_620x360_crop_center-center_line/MKN_raparperipaahtovanukas_Kuva_timoviljakainen.jpg 620w)
Raparperi-paahtokermavanukas
4–5:lle
3 kananmunan keltuaista
1 dl sokeria
1 vaniljatanko
2 ½ dl kuohukermaa
½ dl maitoa
2 raparperinvartta
Pinnalle fariinisokerin ja sokerin sekoitusta.
- Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus sokerin ja keltuaisen joukkoon. Vatkaa seos kovaksi vaahdoksi.
- Lämmitä kerma, maito ja vaniljatanko kiehumispisteeseen.
- Kaada kermamaito keltuaisvaahtoon ja sekoita hyvin.
- Jaa seos uuninkestäviin annosvuokiin tai isoon uunivuokaan.
- Lisää vuokiin kuoritut ja pieniksi paloitellut raparperit.
- Kypsennä 100 asteessa 1–1,5 tuntia. Jos vanukas tuntuu juoksevalta, jatka kypsennystä nostamalla lämpötilaa, kunnes vanukas on kiinteä.
- Anna jäähtyä. Ripottele pinnalle fariinisokeriseosta juuri ennen tarjoilua ja polta pinta käsikaasupullolla tai uunin grillissä rapean ruskeaksi.