Riistahampurilaiset
Riistapihvi maustetaan oluella ja mustaviinimarjamehulla

Riistahampurilaiset
(4 annosta)
500 g hirven tai poron jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 dl tummaa olutta
1 lihaliemikuutio
1kananmuna
2 rkl makeaa mustaviinimarjamehua
1 rkl soijakastiketta
2 tl jauhettua timjamia
3 rkl vehnäjauhoa
Lisäksi:
4 sämpylää
1 punasipuli
maustekurkkuviipaleita
salaatinlehtiä
punajuurisalaattia
(kermaviiliä)
- Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuullota sipulit öljyssä paistinpannulla.
- Lisää olut ja lihaliemikuutio. Kuumenna sipuli-olutseosta niin, että lihaliemikuutio liukenee seokseen. Jätä seos jäähtymään.
- Yhdistä jauhelihaan kananmuna, mustaviinimarjamehu, soijakastike, timjami ja vehnäjauhot. Lisää tai-kinaan jäähtynyt olut-sipuliseos. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Muotoile taikinasta pihvejä ja kypsennä pihvit vähässä rasvassa (öljy-voiseos) paistinpannulla.
- Leikkaa punasipuli renkaiksi. Kokoa hampurilaiset.