Riistapiiras

Liharuoat

Mehevä riistapiiras tarjotaan raikkaan salaatin kera

Mkn artikkeli riistapiiras vaaka ruokaneuvot kuvamaajakotitalousnaiset timoviljakainen 2

Riistapiiras
8–10 annosta

400 g riistan jauhelihaa
100 g pekonia
1 sipuli
1 paprika
2 kynttä valkosipulia
5 kpl katajanmarjaa
1 prk tomaattipyreetä
0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
(2 kpl kovaksi keitettyä kananmunaa)
500 g (rahka)voitaikinaa

  1. Leikkaa pekoni pieneksi ja paista kuumalla pannulla.
  2. Lisää pannulle jauheliha, hienonnettu sipuli ja kuutioitu paprika sekä mausteet. Paista kypsäksi.
  3. Jäähdytä seos ja lisää kovaksi keitetyt munat. Kananmunat voi myös lisätä päällimmäiseksi täyttee-seen.
  4. Jaa voitaikina kahteen osaan ja kauli levyiksi.
  5. Laita toinen voitaikinalevy leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä täyte levyn päälle.
  6. Laita toinen taikinalevy täytteen päälle ja sulje reunat.
  7. Voitele piiras kananmunalla, pistele haarukalla.
  8. Paista piiras 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Vinkki: Voit tehdä piiraasta myös rullan. Riistarulla on valmiiksi viipaloituna kätevä tarjottava noutopöydässä.

Rahkavoitaikina
250 g margariinia tai voita
250 g maitorahkaa
4-4,5 dl (250g) vehnäjauhoja
(2 tl leivinjauhetta)

  1. Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan rahka ja jauhot. Älä vaivaa taikinaa.
  2. Anna taikinan levätä kylmässä peitettynä.