Riistapiiras
Mehevä riistapiiras tarjotaan raikkaan salaatin kera
Riistapiiras
8–10 annosta
400 g riistan jauhelihaa
100 g pekonia
1 sipuli
1 paprika
2 kynttä valkosipulia
5 kpl katajanmarjaa
1 prk tomaattipyreetä
0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
(2 kpl kovaksi keitettyä kananmunaa)
500 g (rahka)voitaikinaa
- Leikkaa pekoni pieneksi ja paista kuumalla pannulla.
- Lisää pannulle jauheliha, hienonnettu sipuli ja kuutioitu paprika sekä mausteet. Paista kypsäksi.
- Jäähdytä seos ja lisää kovaksi keitetyt munat. Kananmunat voi myös lisätä päällimmäiseksi täyttee-seen.
- Jaa voitaikina kahteen osaan ja kauli levyiksi.
- Laita toinen voitaikinalevy leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä täyte levyn päälle.
- Laita toinen taikinalevy täytteen päälle ja sulje reunat.
- Voitele piiras kananmunalla, pistele haarukalla.
- Paista piiras 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Vinkki: Voit tehdä piiraasta myös rullan. Riistarulla on valmiiksi viipaloituna kätevä tarjottava noutopöydässä.
Rahkavoitaikina
250 g margariinia tai voita
250 g maitorahkaa
4-4,5 dl (250g) vehnäjauhoja
(2 tl leivinjauhetta)
- Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan rahka ja jauhot. Älä vaivaa taikinaa.
- Anna taikinan levätä kylmässä peitettynä.