Ruusukaali-kookoskeitto

Ruusukaalista loihdit maistuvan keiton vaikka joulunajan alkuruoaksi.

Ruusukaali kookoskeitto vaaka kati laszka 0199

6 annosta

1 rasia (400 g) ruusukaalia
2 perunaa (jauhoinen lajike)
1 pieni purjosipuli
2 rkl rypsiöljyä
1 tl jauhettua korianteria
1 tl kuivattua minttua
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 l vettä
1 pieni tlk (n. 2 dl) kookoskermaa
2 dl keitettyjä härkäpapuja tai
kikherneitä

1. Poista ruusukaaleista kanta ja tarvittaessa
huonot päällyslehdet. Halkaise
kaalit. Kuori perunat ja paloittele ne.
Halkaise purjo, poista kanta ja kuivahtaneet
lehtien kärjet, huuhtele lehtien
välit ja hienonna purjo.

2. Kuumenna öljy ja kuullota ruusukaaleja,
perunoita ja purjoa noin viisi
minuuttia. Mausta.

3. Kaada sekaan vesi. Hauduta miedolla
lämmöllä, kunnes kasvikset ovat
pehmenneet.

4. Lisää kookoskerma ja pavut, kuumenna
kiehuvaksi ja soseuta keitto.
Tarkista maku ja nosta tarjolle.