Sakea linssipata
Tuhti mutta terveellinen pataruoka
Sakea linssipata
2 sipulia
3 dl vihreitä linssejä
1 - 2 porkkanaa
1 rkl öljyä
0,5 l kasvislientä
1 tl yrttisuolaa
2 laakerinlehtiä
2 valkosipulinkynsiä
400 g tomaattimurskaa
2 vihreää paprikaa
1 tl timjamia
- Kuori ja silppua sipulit. Kuori ja viipaloi porkkanat. Huuhtele linssit huolellisesti.
- Kuullota sipulit öljyssä padassa tai kattilassa.
- Lisää kasvisliemi, linssit, porkkanat, yrttisuola, laakerinlehti ja murskatut valkosipulinkynnet.
- Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta pataa kannen alla noin 25 minuuttia. Lisää tämän jälkeen pataan tomaattimurske, yrttimauste ja silputtu paprika.
- Keitä miedolla lämmöllä vielä 5 - 10 min. Lisää nestettä tarvittaessa. Tarkista maku.