Savumuikkusapakset kahdella tapaa
Espanjalaiset tapakset ovat suomalaisittain sapaksia! Tarjoa pienet makupalat alkupalana tai glögin kanssa.
2 prk (à n. 200 g) pieniä savumuikkuja
maustamattomia ruissipsejä tai -lastuja
1 annos sieni-omenasalaattia tai punajuurisalaattia.
1. Nostele salaattia ruissipsien päälle.
2. Asettele jokaisen salaattikeon päälle savumuikku.
VINKKI: Jos käytät hyvin kovia ruisnappeja, täytä ne hyvissä ajoin, jolloin ne pehmenevät hieman.
Täyte 1: Savumuikkua ja punajuurisalaattia
2 punajuurta
1 hapokas omena
1 sipuli
4 rkl maustamatonta jugurttia
0,5 dl tuoretta lehtipersiljaa
1 rkl sitruunan mehua
suolaa
mustapippuria
- Raasta punajuuret ja omena. Valuta neste pois ja sekoita raasteet keskenään.
- Kuori ja hienonna sipuli pieneksi. Huuhdo ja hienonna lehtipersilja. Jätä kokonaisia pieniä lehtiä koristeeksi. Sekoita raasteen joukkoon jugurtti, sipulisilppu, persilja ja sitruunan mehu. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Koristele sapakset persiljalla.
Täyte 2: Sieni-omenasalaatti
3 dl suolattuja metsäsieniä
1 punasipuli
1 hapokas omena
pieni nippu ruohosipulia
2 dl kermaviiliä
1 rkl sitruunan mehua
mustapippuria
- Liota suolasienet yön yli kylmässä vedessä sopivan suolaisiksi.
- Kuori punasipuli ja hienonna se sekä sienet. Kuutioi omena pieniksi kuutioiksi. Huuhdo ja silppua ruohosipuli.
- Mausta kermaviili sitruunan mehulla, pippurilla ja ruohosipulilla. Yhdistä ainekset.