Sienikorput
Suolarouskut tuovat pikantin lisän perinteisiin korppuihin.
Sienikorput
8–9 dl (550 g) täysjyvävehnäjauhoja tai 4–5 dl (300 g) vehnäjauhoja ja 4 dl (250 g) grahamjauhoja
200 g rasvaa
3–4 dl hienonnettuja suolarouskuja
(1–2 tl suolaa), jos käytetään muita kuin suolattuja sieniä
50 g hiivaa
2,5 dl maitoa
- Nypi jauhot ja rasva. Lisää sienet ja sekoita
- Liota hiiva maitoon ja lisää taikinaan. Alusta. Kohota taikina.
- Pyörittele taikinasta 6–8 cm mittaisia tankoja. Niitä tulee noin 30–35 kpl.
- Kohota tangot leivinliinan alla ja paista 250 asteessa noin 15 minuuttia.
- Jäähdytä ja halkaise haarukan avulla. Ruskista korput 200 asteisessa uunissa noin 8 minuutin ajan.