Tuorehernekeitto
Kesäinen keitto herneistä ja muista lähivihanneksista.
Tuorehernekeitto
4 annosta
3–4 kpl (300 g) jauhoista perunaa
pala (100 g) purjoa
0,5–1 kpl (100 g) palsternakkaa
pala (20–30 g) piparjuurta
2 vartta (50 g) lehtiselleriä
1 rkl rypsiöljyä
7 dl vettä
1 dl kaura- tai ruokakermaa
2 dl maitoa
0,5 tl kuivattua meiramia
1 tl suolaa
0,25–0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 tl kuivattua lipstikkaa
400 g (6–7 dl) herneitä ilman palkoja (myös pakaste käy)
2 rkl tuoretta silputtua tilliä
- Kuori perunat ja palsternakka. Halkaise purjo, huuhdo, viipaloi ja jätä vihreä osa odottamaan. Viipaloi lehtiselleri ja kuori ja raasta piparjuuri.
- Kuullota purjon valkoista osaa öljyssä kattilassa, lisää vesi, suola, lohkotut perunat, palsternakka ja lehtiselleri ja kypsennä pehmeäksi.
- Soseuta keittopohja sauvasekoittimella, lisää herneet ja soseuta hiukan, mutta ei kokonaan. Lisää myös ruokakerma, piparjuuri, vihreä osa purjoa ja loput mausteet ja kypsennä 5-10 minuuttia.
- Tarkista maku, koristele keittoannokset tillillä ja tarjoa rapean maalaisleivän kanssa.
Aineisto on tuotettu MMM:n tuella.