Vadelma-marenkimuffinit

Leivonnaiset

Vadelmamuffinit kuorrutetaan marengilla.

Artikkeli mkn ruokaneuvot heinakuu muffinsit timoviljakainen

Vadelma-marenkimuffinit

12–15 kpl

Pohja
100 g voita
0,75 dl sokeria
2 keltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
0,5 dl maitoa
3 dl tuoreita vadelmia

Marenki
2 valkuaista
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeri

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuainen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maidon kanssa taikinaan.
  2. Jaa taikina paperisiin muffinivuokiin, mutta täytä vuoat vain puolilleen.
  3. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä ja jatka vatkaamista. Sekoita vaniljasokeri varovasti vaahtoon.
  4. Laita vadelmia muffinivuokiin taikinan päälle. Levitä tai pursota marenki vadelmien päälle ja paista uunin alimmalla ritilällä 200 asteessa noin 15–20 minuuttia.

Muffinit kannattaa nauttia heti. Säilytyksessä marenki vettyy helposti.