Vadelma-marenkimuffinit
Vadelmamuffinit kuorrutetaan marengilla.
Vadelma-marenkimuffinit
12–15 kpl
Pohja
100 g voita
0,75 dl sokeria
2 keltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
0,5 dl maitoa
3 dl tuoreita vadelmia
Marenki
2 valkuaista
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeri
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuainen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maidon kanssa taikinaan.
- Jaa taikina paperisiin muffinivuokiin, mutta täytä vuoat vain puolilleen.
- Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä ja jatka vatkaamista. Sekoita vaniljasokeri varovasti vaahtoon.
- Laita vadelmia muffinivuokiin taikinan päälle. Levitä tai pursota marenki vadelmien päälle ja paista uunin alimmalla ritilällä 200 asteessa noin 15–20 minuuttia.
Muffinit kannattaa nauttia heti. Säilytyksessä marenki vettyy helposti.