Vesikirpun savukalasalaatti

Savukalasta saa ruokaisan lounassalaatin.

Kalakuvatjouni ranta 211

M, G

4–5 annosta

Kastike:
8 rkl rypsiöljyä
2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
0,5 tl sitruunapippuria
1 rkl sokeria

Salaatti:
500 g keitettyjä perunoita
4 keitettyä munaa (7 min.)
1 ruukku jääsalaattia tai tammenlehväsalaattia
puolikas kurkku
250 g lämminsavukalaa
0,75 dl kapriksia

persiljaa tai ruohosipilua

1. Sekoita kastikkeen ainekset.
2. Viipaloi perunat. Lisää puolet kastikkeesta perunoille. Anna maustua puoli tuntia.
3. Lohko munat, revi salaatti, kuutioi kurkku ja perkaa ja paloittele savukala. Valuta kapriksista neste pois.
4. Asettele kaikki ainekset kerroksittain laakeaan tarjoiluastiaan. Ripottele pintaan persiljaa tai ruohosipulia. Laita loppu kastike tarjolle erikseen.

Vinkki: Voit käyttää salaattiin myös kylmäsavukirjolohta. Sitä tarvitset 150 g.