Vesikirpun savukalasalaatti
Savukalasta saa ruokaisan lounassalaatin.
M, G
4–5 annosta
Kastike:
8 rkl rypsiöljyä
2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
0,5 tl sitruunapippuria
1 rkl sokeria
Salaatti:
500 g keitettyjä perunoita
4 keitettyä munaa (7 min.)
1 ruukku jääsalaattia tai tammenlehväsalaattia
puolikas kurkku
250 g lämminsavukalaa
0,75 dl kapriksia
persiljaa tai ruohosipilua
1. Sekoita kastikkeen ainekset.
2. Viipaloi perunat. Lisää puolet kastikkeesta perunoille. Anna maustua puoli tuntia.
3. Lohko munat, revi salaatti, kuutioi kurkku ja perkaa ja paloittele savukala. Valuta kapriksista neste pois.
4. Asettele kaikki ainekset kerroksittain laakeaan tarjoiluastiaan. Ripottele pintaan persiljaa tai ruohosipulia. Laita loppu kastike tarjolle erikseen.
Vinkki: Voit käyttää salaattiin myös kylmäsavukirjolohta. Sitä tarvitset 150 g.