Yrttileipä
Kuuma keitto ja tuore, lämmin leipä – siinäpä voittamaton makupari! Leipä viimeistelee ja täydentää keittoaterian.
Yrttileipä
2 kpl
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 rkl nokkosta tai poimulehteä kuivattuna
1–2 valkosipulin kynttä
1,5 tl suolaa
11 dl hiivaleipävehnäjauhoja
75 g voita tai margariinia
- Luota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon kuivatut yrtit, puserretut valkosipulin kynnet ja suola.
- Alusta joukkoon jauhot ja pehmeä rasva. Peitä taikina ja anna kohota hetken aikaa.
- Leivo taikinasta kaksi leipää ja kohota hyvin.
- Voitele leivät maidolla ja viillä niihin ristikoita. Ripottele pinnalle vähän jauhoja.
- Paista 200 asteessa noin 20 min.
Vaihtoehto:
Kohta 3: Leivo taikinasta kaksi tankoa. Leikkaa tangon toiseen reunaan viillot pöytään saakka. Kieritä tanko spiraaliksi siten, että leikattu reuna jää ulkokehälle ja viillot avautuvat hieman. Kohota hyvin.