Poimi ohjeet vappubrunssille tai piknikille
Nämä vappuherkut valmistettiin ruokaneuvo-livessä 29.4.2020
Vieläkö mietit mitä tarjoaisit vappuna brunssilla tai piknikillä?
Alla ohjeita, joiden avulla valmistat helppoja vappuherkkuja.
Perunasalaatti retiiseillä ja voikastikkeella
1 kg perunoita (kiinteä)
2 nippua
50 g babypinaattia
ruohosipulia
Kastike:
100g voita
2 keltuaista
1 rkl viinietikkaa
2 tl sinappia
1 dl öljyä
(3 rkl piparjuurta)
Keitä pestyt perunat ja anna jäähtyä. Kuutioi perunat.
Kastike:
Ruskista voi kattilassa. Sekoita keltuaiset, viinietikka ja sinappi kulhossa. Lisää ensin öljy ja sitten voi ohuena nauhana. Sekoita. Mausta piparjuurella, suolalla ja mustapippurilla.
Cocktail-lihapullat
400 g jauhelihaa
pieni sipuli kuutioituna
1/2rkl öljyä
1 kananmuna
1/2tl suolaa
1/2tl mustapippuria
1tl basilikaa tai oreganoa
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
Valuta ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit tai kaprikset. Kuori ja pilko sipuli. Kypsennä sipulikuutioita mikrossa tilkassa öljyä noin minuutti. Sekoita muna, mausteet, sipulikuutiot ja aurinkokuivatut tomaatit jauhelihan joukkoon tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta öljytyin käsin noin 30 pientä lihapyörykkää (Ø noin 3 cm) pellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 225 asteen uunilämmössä noin 10 minuuttia. Tarjoa cocktailpyörykät lämpimänä tai kylmänä.
Luonnonyrttipesto
0,5 dl nuoria voikukanlehtiä
1 dl vuohenputkea
0,5 dl ruohosipulia
valkosipulinkynsi
1 dl auringonkukan siemeniä
ripaus suolaa
1 dl rypsiöljyä
Mittaa kaikki ainekset sauvasekoittimen mittakannuun ja hurauta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Ohenna halutessa öljyllä.
Nurmikkovoileipä
leipää
maustamatonta tuorejuustoa
yrttejä, tilli, ruohosipulia
Silppua yrttejä lautaselle ja kumoa tuorejuustolla voidellut leivät yrttisilppuun. Nauti.