Uutinen
Uutinen
Lampaiden tuotosseuranta antaa tiloille valmiudet tuotannon hallintaan ja kehittämiseen
Alkuperäisrodut ovat edelleen suosituin rotu Suomessa - liharotujen ja risteytysten suosio nousussa
Uutinen
Inspect – eroon haitallisesta vieraslajista
Kokosimme vinkit jättipalsamin torjuntatyöhön.
Hannele Antila, Tiina Peltonen
3 min readUutinen
Seinäjoen museoiden uusi näyttely rakentuu arjen ympärille
Seinäjoen museoiden uusi perusnäyttely kertoo seinäjokelaisuudesta ja sen pääotsikkona on arki. Ajoitus on noin 1950-nykyaika....
Kirsi Varila
2 min readUutinen
Huolehdi perinnebiotooppien ja luonnonlaitumien monimuotoisuudesta - hyödynnä ympäristösopimusta
Vuonna 2021 voi jälleen hakea uusia ympäristösopimuksia maatalousluonnon monimuotoisuuteen ja maiseman hoitoon liittyen.
Uutinen
Pieni pala maaseutua parvekkeella tai patiolla tuo lukuisia hyötyjä
Pienelläkin pihan nurkalla tai kerrostalon parvekkeella voi mainiosti kasvattaa kasviksia ja yrttejä.
Helena Velin
2 min readUutinen
Ylös kyykystä - katse tulevaan
Yrittäjä, tule mukaan pohtimaan tulevaisuuden haasteita ja mahdollisuuksia Esko Valtaojan siivittämänä!
Tuuli Mäkinen, Soili Hypén
1 min readUutinen
MKN Länsi-Suomen ruokaneuvolivejen tekijät ovat Vuoden ruokakasvattajia
Ruokatiedon järjestämän kilpailun raati valitsi Anna Karin ja Janita Kylänpään Vuoden ruokakasvattajiksi
Uutinen
Tuotteiden nimisuojaus tuo kunniaa suomalaiselle ruokakulttuurille
Eurooppalainen nimisuojajärjestelmä nostaa esiin suomalaisiakin huipputuotteita.
Uutinen
Etelä-Savon Maa- ja kotitalousnaisten jäsenkirje 1/2021
Tutustu uusimpaan Etelä-Savon Maa- ja kotitalousnaisten yhdistyksille ja jäsenille suunnattuun jäsenkirjeeseen.
Uutinen
Uudet seurantakuvat paljastavat selviä muutoksia kulttuurimaisemissa
Visuaalisen maisemaseurannan tuore kuvadokumentointi 13 paikkakunnalta havainnollistaa viljely- ja perinnemaisemien muutoksia.
Leena Lahdenvesi-Korhonen
2 min readUutinen
Juuresten kalpea kuningas on paahdettuna parhaimmillaan
Palsternakka maustaa, pehmentää ja mehevöittää ruoan kuin ruoan
Mirja Pummila
2 min readUutinen
Kirsi Varilasta kahden piirikeskuksen toiminnanjohtaja
Kuluva vuosi on aloitettu henkilöstöuudistuksin
Kirsi Varila, Terhi Välisalo
1 min read