Hygieniaosaamista ja työelämäntaitoja ukrainalaisille
Koulutuksessa käydään lävitse ravitsemusalalla tarvittavan hygieniapassin teoria. Opiskelun jälkeen tavoitteena on suorittaa Hygieniapassi ja näin parantaa ukrainalaisten mahdollisuuksia työllistyä Suomessa.
Hygieniaosaamista
ja työelämätaitoja ukrainalaisille
Koulutuksessa käydään läpi kahden opetuskerran aikana ravitsemusalalla tarvittavan hygieniapassin teoria. Kouluttajan lisäksi paikalla on virallinen tulkki, joka kääntää opetuksen oppijoiden äidinkielellä. Kurssin sisältyy itseopiskelua lähikertojen lisäksi. Opiskelun jälkeen tavoitteena on suorittaa Hygieniapassi ja näin parantaa ukrainalaisten mahdollisuuksia työllistyä Suomessa.
Kohderyhmä ja vaatimukset
Koulutus on suunnattu Ukrainan pakolaisille, jotka tarvitsevat lisää valmiuksia työllistyökseen Suomessa.
Osaamistavoitteet
Hygieniaosaamista ja työelämätaitoja ukrainalaisille käsitellään seuraavia aiheita:
- elintarvikehuoneistossa työskentelevän henkilön hygieniaosaamisvaatimukset
- perustiedot mikrobiologiasta ja elintarvikkeiden saastumisesta
- ruokamyrkytykset ja hygieeniset työtavat
- henkilökohtainen hygienia
- puhtaanapito
- omavalvonta
- lainsäädäntö ja viranomaiset
Koulutusmateriaali: Lupa kokata elintarvikehygienian perusteet Материал для учащихся
Koulutus tullaan järjestämään Loimaalla sekä Salossa. Koulutuksen mahdollistaa Opintokeskus Sivis, Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaiset sekä Farman säätiö sekä Loimaalla WP-Katsastus Oy Lieto ja Koski Tl ja Loimaan evankelinen kansanopisto.