Kekseliäs ja ketterä Ruokaprovinssi
Hanke kehittää Ruokaprovinssi-brändiä ja viestintää sekä heimouttaa Ruokaprovinssin toimijoita tiiviimmäksi yhteisöksi. Työ luo pohjaa muulle Ruokaprovinssin kehittämiselle ja Ruokaprovinssi-verkoston toimijoiden menestykselle. Työn kohteena on koko eteläpohjalainen ruokaketju pellolta pöytään.
Hanke toteuttaa kuuden Ruokaprovinssi 2030 – paras paikka ruokabisnekselle -strategian tavoitteen saavuttamiseksi asetettuja toimenpiteitä. Seuraavassa on lista strategiasta poimituista tavoitteista, joita toteutetaan hankkeessa 25 toimenpiteen kautta. Suluissa mainittuna tavoitteen yläotsikkona toimiva strategian painopiste.
- Ruokaprovinssi on ilmiö (Ruokaprovinssibrändi)
- Ruokaprovinssi on tiivis ja aktiivinen (Ruokaprovinssiheimo)
- Ruokaprovinssiheimolla on infrastruktuuri (Ruokaprovinssiheimo)
- Etelä-Pohjanmaa on tapahtumien paikka (Ruokabisnes)
- Ruoantuotantoa arvostetaan (Ruokabisnes)
- Ruokaprovinssissa tehdään aktiivista innovaatiotoimintaa (RuokaPROvinssi)
Digitalisaatio ja tulevaisuusymmärrys tekemisen tapana
Hankkeessa on kaksi läpäisyteemaa, jotka otetaan huomioon kaikkien toimenpiteiden toteuttamisessa. Ne ovat digitalisaatio ja tulevaisuusymmärrys.
Ruokaprovinssille laaditaan ammattilaisten voimien brändi- ja viestintäsuunnitelma, jonka pohjalta Ruokaprovinssin ilme päivitetään. Viestintään kehitetään vaivattomia ja panos-tuotos-suhteeltaan tehokkaita sekä oivaltavia viestinnän keinoja, jotka ovat yhä useamman Ruokaprovinssin ruokaketjun toimijan ulottuvilla.
Heimouttamistoimenpiteitä tehdään mm. Ruokaprovinssin yhteisten tapahtumien ja yhteistyöalustojen kehittämisen kautta. Ruokaprovinssi-klusteri ilmoitetaan EU:n klusteriportaaliin, mikä lujittaa Ruokaprovinssin näkymistä kokonaisuutena myös kansainvälisesti.
Hanketta toteuttavat ProAgria Etelä-Pohjanmaa ry / Etelä-Pohjanmaan Maa- ja kotitalousnaiset (päähakija), Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy ja Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti.
Yhteys:
Terhi Välisalo, Maa- ja kotitalousnaiset / ProAgria Etelä-Pohjanmaa
Hannele Suvanto, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti
Lotta Haapala, Seinäjoen ammattikorkeakoulu
Tutustu myös www.ruokaprovinssi.fi