Kekseliäs ja ketterä Ruokaprovinssi

MKN Etelä-Pohjanmaa

Ruokahankkeet

Kekseliasjakettera Ruokaprovinssi

Hanke kehittää Ruokaprovinssi-brändiä ja viestintää sekä heimouttaa Ruokaprovinssin toimijoita tiiviimmäksi yhteisöksi. Työ luo pohjaa muulle Ruokaprovinssin kehittämiselle ja Ruokaprovinssi-verkoston toimijoiden menestykselle. Työn kohteena on koko eteläpohjalainen ruokaketju pellolta pöytään.

Hanke toteuttaa kuuden Ruokaprovinssi 2030 – paras paikka ruokabisnekselle -strategian tavoitteen saavuttamiseksi asetettuja toimenpiteitä. Seuraavassa on lista strategiasta poimituista tavoitteista, joita toteutetaan hankkeessa 25 toimenpiteen kautta. Suluissa mainittuna tavoitteen yläotsikkona toimiva strategian painopiste.

- Ruokaprovinssi on ilmiö (Ruokaprovinssibrändi)

- Ruokaprovinssi on tiivis ja aktiivinen (Ruokaprovinssiheimo)

- Ruokaprovinssiheimolla on infrastruktuuri (Ruokaprovinssiheimo)

- Etelä-Pohjanmaa on tapahtumien paikka (Ruokabisnes)

- Ruoantuotantoa arvostetaan (Ruokabisnes)

- Ruokaprovinssissa tehdään aktiivista innovaatiotoimintaa (RuokaPROvinssi)

Digitalisaatio ja tulevaisuusymmärrys tekemisen tapana

Hankkeessa on kaksi läpäisyteemaa, jotka otetaan huomioon kaikkien toimenpiteiden toteuttamisessa. Ne ovat digitalisaatio ja tulevaisuusymmärrys.

Ruokaprovinssille laaditaan ammattilaisten voimien brändi- ja viestintäsuunnitelma, jonka pohjalta Ruokaprovinssin ilme päivitetään. Viestintään kehitetään vaivattomia ja panos-tuotos-suhteeltaan tehokkaita sekä oivaltavia viestinnän keinoja, jotka ovat yhä useamman Ruokaprovinssin ruokaketjun toimijan ulottuvilla.

Heimouttamistoimenpiteitä tehdään mm. Ruokaprovinssin yhteisten tapahtumien ja yhteistyöalustojen kehittämisen kautta. Ruokaprovinssi-klusteri ilmoitetaan EU:n klusteriportaaliin, mikä lujittaa Ruokaprovinssin näkymistä kokonaisuutena myös kansainvälisesti.

Hanketta toteuttavat ProAgria Etelä-Pohjanmaa ry / Etelä-Pohjanmaan Maa- ja kotitalousnaiset (päähakija), Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy ja Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti.

Yhteys:

Terhi Välisalo, Maa- ja kotitalousnaiset / ProAgria Etelä-Pohjanmaa
Hannele Suvanto, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti
Lotta Haapala, Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Tutustu myös www.ruokaprovinssi.fi

Euroopan unionin osarahoittama
EP MKN
ProAgria EP
SeAMK
Ruralia