Maistuvaa matkailua Ruokaprovinssissa

MKN Etelä-Pohjanmaa
ROL 1936762

Maistuvaa ruokamatkailua Ruokaprovinssissa -hankkeen tavoitteena on tehdä eteläpohjalainen ruokamatkailu tunnistettavaksi ja nostaa se yhdeksi matkailun vetovoimatekijäksi alueellamme. Hankkeen toimenpiteinä selvitetään mitä kaikkea eteläpohjalainen ruokamatkailu tällä hetkellä on, kehitetään uusia vastuullisia ruokamatkailutuotteita ja -palveluita, laaditaan eteläpohjalainen ruokamatkailubrändi ja perustetaan alueellinen ruokamatkailun ydinryhmä osaksi kansallista ruokamatkailuverkostoa.
 

The Taste of Ruokaprovinssi – ruokamatkailutuotteet ja -palvelut
Hankkeessa kehitetään tunnistettavia ruokamatkailutuotteita ja -palveluita yhdessä kokeillen ja ideoiden! Kehitystyö tapahtuu työpajoissa, joita järjestetään jokaisessa seutukunnassa. Reseptien kehittämisessä hyödynnetään alueelta saatavia raaka-aineita ja lähiruokayrittäjien tuotteita.
 

The Taste of Ruokaprovinssi – Etelä-Pohjanmaan ruokamatkailun ydinryhmä
Hankkeessa tullaan luomaan ruokamatkailun kehittämisen ympärille kansalliseen ruokamatkailuverkostoon kuuluva alueellinen ydinryhmä. Oleellinen osa ruokamatkailun ydinryhmän toimintaa on kansallisen ruokamatkailustrategian seuranta ja toteuttaminen maakunnassamme.
 

The Taste of Ruokaprovinssi – Eteläpohjalainen ruokamatkailubrändi
Hankkeessa selkeytetään myös maakunnan matkailullista ruokaidentiteettiä vahvuuksien kautta: kerromme siten matkailijoille mikä on eteläpohjalainen ruokatarina! Brändin kehitystyö tullaan tekemään yhdessä työpajoissa, jonka lisäksi teemme viestinnän tueksi ruokamatkailun brändikäsikirjan.
 

Hankkeen päätoteuttaja on Seinäjoen ammattikorkeakoulu ja osatoteuttajana ProAgria Etelä-Pohjanmaa/Etelä-Pohjanmaan Maa- ja kotitalousnaiset. 

 

Hanke on EU:n osarahoittama ja on saanut rahoitusta EU:n maaseuturahastosta.