Hankkeet
MKN-hankkeilla tuotamme tietoa, rakennamme toimintamalleja ja kehitämme yhteistyössä eri toimijoiden kanssa kestävää yhteiskuntaa.
Ruokahankkeet
Pasuria pöytään
Pasuria pöytään – hanke selvittää pasurin tietä sivusaaliista ruoaksi.
01.05.2024 - 30.04.2025
Yrityshankkeet
A2 maituu viljelijäryhmähanke
Hankkeen tavoitteena on tuottaa ajantasaista tietoa ja uusia ideoita A2-maitotuotannosta, jatkojalosteista, pakkaamisesta, brändäämisestä sekä siitä...
15.03.2024 - 28.02.2025
BIOSIVU – öljyhampun sivuvirroista tuotteita vähähiiliseen rakentamiseen
Maatiloilla voidaan tulevaisuudessa viljellä rakennustuotteiden raaka-aineita. BIOSIVU-hankkeessa kehitetään öljyhampun korresta uusia rakennuslevyjä.
01.01.2023 - 31.12.2024
Ruokahankkeet
Kuukauden lähikala - Månadens När-fisk
Edistää paikallista elinkeinokalataloutta ja kalastusmatkailua, sekä tuottaa reseptiikkaa lähiruokapainotuksella koti- ja ammattikeittiöihin. Månadens när fisk-projektet främjar...
02.01.2023 - 31.12.2024
Maisemahankkeet
KAIPO-verkko
Kainuun ja Pohjois-Karjalan vesistökunnostusverkosto jatkaa KAIPO-verkko-hankkeen aikana aloitettua toimintaa. Hanke päättyy 31.12.2024.
01.01.2024 - 31.12.2024
Ruokahankkeet
Kestävä RuokaHäme
Kestävä kehitys ja vastuullisuus elintarvikealan paikallisessa kehittämisessä
01.01.2022 - 31.12.2024
Maisemahankkeet
Lumotaito
Viljelijä, kun haluat vahvistaa tilasi luonnon monimuotoisuutta ja saada sen kautta hyötyä, Lumotaito on sinua...
01.10.2021 - 31.12.2024
Ruokahankkeet
KALAKS - Kotimaista kalaa nuorten ja perheiden lautasille Keski-Suomessa
Hankkeen avulla halutaan lisätä nuorten kiinnostusta kotimaista kalaa, kalaruoan valmistamista ja kalastusta kohtaan.
25.09.2023 - 31.12.2024
Ruokahankkeet
Keitin keskellä kylää
Keitin keskellä kylää -projektin tarkoituksena on nostaa länsisuomalaisten ihmisten varautumistaitoja.
01.01.2024 - 31.12.2024
Ruokahankkeet
Senioritreffit
Senioritreffit -projektissa järjestetään yhteisöllisiä senioriväestön kokoontumisia, joissa keskitytään hyvään ravitsemukseen, ruokailutottumuksiin ja yhteiseen tekemiseen.
21.08.2024 - 31.12.2024
Ruokahankkeet
Senioreiden pöydässä
Hyvä ravitsemus on tärkeä asia meille kaikille läpi koko elämän alkumetreiltä vanhuuteen. Senioreiden pöydässä tilaisuuksien...
01.11.2023 - 31.12.2024
Ruokaklusterin toiminnallistaminen RUOTO
Etelä-Savon ruokaklusteri rekisteröityi Euroopan klusteriyhteistyön alustalle (European Cluster Collaboration Platform, ECCP) kesäkuussa 2022. Ruokaklusterin toiminnallistaminen...
01.11.2022 - 31.12.2024
Yrityshankkeet· Maisemahankkeet
Maisemat kuntoon - Kainuu
Kylämaisemia ympäri maan uhkaavat umpeenkasvu ja maankäytön muutokset. Paikallisyhteisöjen ja asukkaiden aktiivisuutta tarvitaan ympäristönhoitotöiden kohdentamiseen...
01.01.2023 - 31.12.2024
Maisemahankkeet
Innostu ja hyödy kulttuuriympäristöstä
Hankkeessa tarjotaan asukkaille ja maanomistajille tietoa kulttuuriympäristöihin ja - maisemiin, rakennusperintöön sekä aineettomaan kulttuuriperintöön maalla...
01.07.2021 - 31.12.2024
Maisemahankkeet
Haitalliset vieraslajit Barentsin alueella
Kansalaisten ja paikallistoimijoiden kouluttaminen ja aktivointi haitallisten vieraslajien hillintään Barents-alueella Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.
01.05.2023 - 31.12.2024
Ruokahankkeet
Senioriväestön ravitsemustietojen ja taitojen parantaminen
Ruokailoa turkulaisille senioreille.
01.08.2024 - 31.12.2024