Hankkeet
MKN-hankkeilla tuotamme tietoa, rakennamme toimintamalleja ja kehitämme yhteistyössä eri toimijoiden kanssa kestävää yhteiskuntaa.
Ruokaketju näkyväksi
Ruokaketju näkyväksi -hankkeessa otetaan viestintä osaksi yrityksen arkea. Käytännönläheisissä koulutuksissa vahvistetaan brändiä, treenataan vuorovaikutustaitoja, päivitetään...
01.08.2021 - 31.10.2024
Maisemahankkeet
Kylien maisemahelmet - keinoja maaseutuluonnon ja maisemien ylläpitoon
Hankkeessa edistetään erityisesti perinnebiotooppien eli monilajisten luonnonniittyjen ja laitumien kunnostusta ja hoitoa. Myös kyläläisille tärkeät...
01.04.2022 - 31.10.2024
Kyyveden valuma-aluetalkkari
Kyyveden valuma-aluetalkkari -pilottihankkeella kehitetään valuma-aluelähtöistä maa- ja metsätalouden vesiensuojelua ja vesienhoitoa.
05.01.2023 - 31.10.2024
Amerikankarpalosta uusi marja viljelyyn
Hankkeessa selvitetään Amerikankarpalon viljelyyn liittyvän viljelijäryhmähankkeen toteuttamismahdollisuuksia.
05.10.2023 - 05.10.2024
Yrityshankkeet· Ruokahankkeet
Uudet askeleet elintarvikealalla Kaakkois-Suomessa
Kaakkois-Suomen elintarvike- ja ruoka-alan yrittäjyyden ja osaamisen kehittäminen, tiedotus ajankohtaisista asioista
11.01.2020 - 30.09.2024
Cities2030 – Kaupunkiseutujen kestävät ruokajärjestelmät
Kansainvälisen EU-hankkeen tavoitteena on kehittää kestäviä kaupunkiseutujen ruokajärjestelmiä. Suomessa hanketta toteutetaan Etelä-Pohjanmaalla. Seinäjoen kaupunkiseudulla työtä...
01.10.2020 - 30.09.2024
Yrityshankkeet· Ruokahankkeet
Artesaaniruoka pienten elintarvikeyritysten kilpailukyvyn vahvistajana
Hankkeen tavoitteena on vahvistaa Kaakkois-Suomen pienten elintarvikeyritysten kilpailukykyä.
05.01.2021 - 30.09.2024
Omasta maasta
Omasta maasta -hankkeen pääkohderyhmänä ovat lapset ja nuoret sekä heidän perheensä. Hankkeen tavoitteena on perheiden...
01.08.2022 - 30.09.2024
Yrityshankkeet· Ruokahankkeet
Luonnontuotteiden hankintaketjut kuntoon -hanke
Luonnontuotteiden hankintaketjut kuntoon -hankkeessa kootaan ja kehitetään luonnontuotealan hankintaketjuja Keski-Suomessa.
01.03.2022 - 31.07.2024
Ruokahankkeet
Eväitä terveelliseen ja ympäristöä huomioivaan elämään – toimintamalli ja työkaluja Harrastamisen Suomen mallin kokkikerhoille
Erilaiset ruokakurssit ovat hyvä tapa ohjata lapsia ja nuoria terveellisempien ja kestävän kehityksen kannalta parempien...
15.05.2023 - 30.06.2024
Ruokahankkeet
Ruokaperinteet tutuksi
Toiminta-alueena on Leader Aisapari ry alue. Hyödynsaajina ovat alueen ruoka-alan pienyrittäjät ja asukkaat. Sähköisten kanavien...
01.04.2022 - 30.06.2024
Yrityshankkeet
ProYritys Itä-Suomi
ProYritys Itä-Suomi -hanke neuvoo maaseudun yrityksiä liiketoiminnan eri vaiheissa.
01.07.2021 - 30.06.2024
Maisemahankkeet
Puutarhasankarit
Lapsille ja nuorille suunnattu Puutarhasankarit-hanke näyttää kädestä pitäen, mistä ruoka tulee kaupan hyllylle. Puutarhasankarit -hankkeessa...
01.04.2022 - 30.04.2024
Yrityshankkeet
KantriKestävä -Uusia, kestäviä liiketoimintamahdollisuuksia ruokaketjusta ja luonnosta
Yrittäjiä tuetaan ruokaketjuun ja luontoon liittyvän uuden liiketoiminnan synnyssä, kasvussa ja kehityksessä. Tavoitteessa yhdistyvät eettisyys,...
01.05.2022 - 30.04.2024
Ruokahankkeet
Satakunta lautasella − Sikses parhaat maut
Hankkeen tavoitteena on nostaa satakuntalainen lähiruokaketju valtakunnan kärkeen.
01.01.2022 - 30.04.2024
Maisemahankkeet
Vesienhoidon, luonnon monimuotoisuuden ja maiseman kannalta optimaalinen rantavyöhyke
Vesistöjen ranta-alueille ja reunavyöhykkeelle kohdistuu useita erilaisia maankäyttöön, vesienhoitoon, luonnon monimuotoisuuteen, maisemakuvaan sekä mm. tukipolitiikkaan...
01.06.2022 - 30.04.2024