Hankkeet

MKN-hankkeilla tuotamme tietoa, rakennamme toimintamalleja ja kehitämme yhteistyössä eri toimijoiden kanssa kestävää yhteiskuntaa.

Artesaaniruokakilpailu 22 9 2022 ryhmakuva tuotteista kuva AP

Yrityshankkeet· Ruokahankkeet

Voiman merkit Etelä-Karjalassa

Alkuperämerkit työkaluna elintarvikealan ja ruokamatkailun kehittämisessä

01.10.2022 - 31.08.2023

Punaherukka

Laatumarja - Lounais-Suomi tuoremarjan kärkituottajaksi

Tavoitteena on lisätä marjaelinkeinon elinvoimaisuutta ja auttaa marjanviljelijöitä kehittämään tuotantoaan.

01.09.2019 - 31.08.2023

AMMU paakuva 1110x400 ilman kuplaa

Järjestöhankkeet

Asiantuntija maaseudun muutoksessa - AMMU

Maaseudun toimintaympäristössä on tapahtunut ja tapahtuu monia muutoksia. Epävarmuus tulevaisuudesta koskettaa paitsi yrittäjiä myös neuvonta-,...

01.11.2020 - 31.07.2023

Kuvakollaasi luomu2 1

Luomussa vara parempi

Hankkeen tavoitteena on lisätä luomutuotantoa, luomutuotteiden jalostusta, saatavuutta ja käyttöä Hämeessä.

01.01.2019 - 12.07.2023

Dsc 3763

DigiSaapas - Digitaalisen saavutettavuuden parantaminen virkistyspalveluissa 2020-2022

Varsinais-Suomen virkistys- ja luontomatkailua kehitetään

01.01.2020 - 30.06.2023

Hedelmat

Yrityshankkeet

Elintarvikeviennin aloitus Japaniin

Pilottihankkeella  valmistellaan pohjoiskarjalaisten elintarvikkeiden, erityisesti premium- ja erikoistuotteiden, viennin aloittamista Japaniin. Viennistä kiinnostuneet elintarviketoimijat saavat...

01.12.2022 - 30.06.2023

Tule mukaan hankkeen suunnitteluun

Esiselvitys kylien luonnon monimuotoisuutta edistävän kansainvälisen hankkeen käynnistämiseksi - LUMOSILTA

Kanta-Hämeessä ja eteläisellä Pirkanmaalla on paljon maisemaan ja luonnon monimuotoisuuteen liittyvää hyödyntämätöntä potentiaalia. Esiselvityshankkeessa laaditaan...

01.04.2022 - 30.06.2023

Kuva: Essi Jokela

Ympäristöviisas viljelijä

Luomme yhdessä ratkaisuja ja työkaluja, jotka edistävät kestävää ruuantuotantoa ja lisäävät viljelijöiden välistä yhteistyötä.

01.01.2020 - 30.06.2023

RP2030 KT02 03

Ruokaprovinssi 2030 – menestyksen avaimet pellolta pöytään

Ruokaprovinssi 2030 – menestyksen avaimet pellolta pöytään -hankkeessa kootaan Etelä-Pohjanmaan koko ruoka-alaa kehittävä strategia. Strategiatyön...

01.01.2021 - 31.03.2023

Kuva: Saara Ryhänen

Maisemahankkeet

Vespaikka - vesistömaisemat vetovoimatekijänä Etelä-Savossa

Hanke on päättynyt 31.12.2022.

31.10.2019 - 31.12.2022

Hygitesti

Ruokahankkeet

Hygieniaosaamista ja työelämäntaitoja ukrainalaisille

Koulutuksessa käydään lävitse ravitsemusalalla tarvittavan hygieniapassin teoria. Opiskelun jälkeen tavoitteena on suorittaa Hygieniapassi ja näin...

01.09.2022 - 31.12.2022

Rantalaidun

Maisemahankkeet

Rantalaidun

Merenrantalaidunnusta luonnon ja ihmisten hyväksi (RANTALAIDUN) -hankkeessa tarkastellaan rantalaiduntamista kokonaisvaltaisesti.

01.01.2021 - 31.12.2022

Peukut

Yrityshankkeet

Avaimet yrittäjyyteen

Hankkeen tavoitteena on tukea Pohjois-Pohjanmaan maaseudun mikroyrityksiä, nuoria yrittäjiä ja maatilojen sivuelinkeinoja erityisesti muutostilanteissa.

01.03.2019 - 31.12.2022

Scanstockphoto image meloni

Ruokahankkeet· Järjestöhankkeet

Melonia meilläkin?

Ilmastonmuutoksen myötä meillä on alkanut menestyä uusia kasveja jopa avomaalla. Kiinnostaisiko sinua kokeilla niiden kasvatusta?...

01.01.2022 - 31.12.2022

Img 20190902 wa0000

Ruokahankkeet

Pihasta parempaa pöytään

Hankkeen tavoitteena on luoda verkostoa alueen asukkaista, joita kiinnostaa turvallinen, itsetuotettu tai kerätty ruoka. Hanke...

01.05.2020 - 31.12.2022

43921392161 a8c873af08 rajattu hihat

Hiili hallintaan - ravinne ruokkimaan (Hihat)

Kestävä tuotanto on suomalaisen ruoantuotannon perusta. Tulevaisuudessa otetaan huomioon entistä enemmän viljelyn taloudellinen, sosiaalinen ja...

01.06.2019 - 31.12.2022