Ruokaketjun kehittämishanke Siilinjärvi ja lähialueet
Hankkeen tavoitteena on edistää lähiruoan käyttöä tiivistämällä alueen ruoka-alan toimijoiden yhteistyötä sekä löytää keinoja SATOA Siilinjärvi -lähiruokatapahtuman vakiinnuttamiseksi osaksi Siilinjärven vuosittaista toriohjelmaa. Hankkeen kohderyhmää ovat Siilinjärven ja lähialueen alkutuottajat ja muut ruoka-alan yrittäjät, alueen järjestötoimijat, kuntalaiset sekä alueen matkailijat.
Hankkeen toteutus jakautuu seuraaviin työpaketteihin:
TP 1: Ruokaketjun verkostoituminen. Työpaketissa kontaktoidaan alueen alkutuottajat, ruoka-alan yrittäjät sekä yhdistystoimijat ja edistetään heidän välistään yhteistyötä.
TP 2: Lähiruoan huomioiminen yhdistysten toiminnassa sekä yhteistyön tiivistäminen. Työpaketissa laaditaan yhdistystoimijoille omia toimintamalleja lähiruoan käytön lisäämiseksi ja autetaan em. toimijoita erilaisissa lähiruoan käyttöä lisäävissä piloteissa.
TP 3: Satoa Siilinjärvi tapahtuman järjestäjän etsiminen. Työpaketissa etsitään Satoa Siilinjärvi -tapahtumaa tulevaisuudessa järjestävä taho.
TP 4: Selvittää taloudellisesti kannattavan tapahtuman toiminnan edellytykset. Työpaketissa selvitetään Satoa Siilinjärvi -tapahtuman kannattavan toiminnan edellytykset tuleville vuosille.
Hanketta toteuttaa ProAgria/MKN Itä-Suomi. Hanketta toteutetaan yhteistyössä Siilinjärven kunnan, Siilinjärven 4H-yhdistyksen, Siilinjärven Nuorkauppakamarin ja MTK Pohjois-Savon kanssa.
Hankkeesta lisätietoa antaa: Hankevastaava Heli Sulola, puh. 040 6720597, heli.sulola@maajakotitalousnaiset.fi
Hankkeen kesto: 1.2.2024 31.12.2025.
Rahoitus: Euroopan Maaseuturahasto/Kehittämisyhdistys Kalakukko ry