Ruokaklusterin toiminnallistaminen RUOTO

MKN Etelä-Savo

Etelä-Savon ruokaklusteri rekisteröityi Euroopan klusteriyhteistyön alustalle (European Cluster Collaboration Platform, ECCP) kesäkuussa 2022. Ruokaklusterin toiminnallistaminen -hankkeessa lähdetään kasvattamaan 17 yrityksen verkostoa laajemmin koko Etelä-Savon maakunnan ruokayrityksiä kokoavaksi yhteistyöelimeksi. Klusteri muodostaa ruokaketjun yhteisen tahtotilan ja edistää eteläsavolaista ruoka-alaa yhä näkyvämmäksi ja merkityksellisemmäksi toimijaksi niin kansallisesti kuin kansainvälisesti pitämällä keskiössä yritykset ja niiden toimintaedellytyksien tukeminen ja parantaminen.

Ruoto 2500 X1600
Lippu ja lause
ELY ID LA01 Logo FI V9 www

RUOTO-hankkeen päätavoitteena on ruokaklusterin palveluiden ja toiminnan kehittäminen ja vakiinnuttaminen. Muina tavoitteina ovat ruokaketjun toimijoiden yhteistyön, verkostoitumisen, vuoropuhelun sekä osaamisen ja näkyvyyden lisääminen. Yleisenä tavoitteena on vahvistaa Etelä-Savon ruoka-alan kilpailukykyä ja kasvua.

Toimenpiteet

  • Ruokaklusteritoiminnan ja palveluiden kehittäminen pilottiyritysten kanssa
  • Ideasta innovaatioksi toimintatavan kehittäminen
  • Jäsenmäärän lisääminen
  • Luoda mahdollisuuksia osaamisen, tiedon ja taidon jakamiselle
  • Klusterin kotisivujen ja esittelyvideon tuottaminen
  • Yhteinen ruokapöytä -keskustelufoorumin pilotointi ruokaketjun toimijoille

Hankkeen tapahtumat julkaistaan ProAgrian Tapahtumat-sivuilla. Siirry tapahtumiin tästä ja valitse alueeksi Etelä-Savo.

Hankkeen kesto

1.11.2022 - 31.12.2024

Hankkeen toteuttajat

ProAgria Etelä-Savo, Etelä-Savon Koulututus Oy Esedu ja Luonnonvarakeskus.

Rahoitus

Hanketta rahoittavat Euroopan maaseuturahasto ja Etelä-Savon ELY-keskus.

Pro Agria Etela Savo uusi www
Esedu uusi logo www
Luke