Suomalaiset jokamiehenoikeudet ja villiravinto tutuiksi ukrainalaisille
Suomen luonnon jokamiehenoikeudet ja luonnosta saatava villiravinto -koulutukset ukrainalaisille.
Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaiset järjestävät yhteistyössä Salon vastaanottokeskuksen kanssa Suomen luonnon jokamiehen oikeudet ja luonnosta saatava villiravinto koulutuskokonaisuuden ukrainalaisille. Koulutuksen rahoittaa Opintokeskus Sivis.
Tilaisuuksien päivämäärät ja aiheet:
Aika: tiistaisin klo 9.30-11.30
Paikka: Halikon vastaanottokeskus tai sen lähimaasto
ti 23.8. Tilaisuuksien esittely, Suomen luonto, jokamiehenoikeudet ja luonnon antimet
Jokamiehen oikeudet Suomessa, tyypillisimpien luonnosta löytyvien marjojen, kalojen ja sienten tunnistamista.
ti 30.8. Suomalaiset villimarjat
Jokamiehen oikeudet Suomessa, tyypillisimpien marjojen tunnistamista ja keräämistä luonnosta. Ruoan valmistusta luonnossa tai vastaanottokeskuksella, maistelua.
ti 6.9. Suomalaiset villikalat
Jokamiehen oikeudet Suomessa, tyypillisimpien villikalojen onkimista. Ruoan valmistusta luonnossa tai vastaanottokeskuksella, maistelua.
ti 13.9. Suomalaiset metsäsienet
Jokamiehen oikeudet Suomessa, tyypillisimpien sienten tunnistamista ja keräämistä. Ruoan valmistusta luonnossa tai vastaanottokeskuksella, maistelua.
ti 20.9. Suomalaiset villiraaka-aineet
Päätöstilaisuus, jossa valmistamme kaikkia jo tutuksi tulleita raaka-aineita käyttäen aterian.
Kouluttaja: Ruoka- ja yritysasiantuntija Henna Kyyrä p. 0438250583, henna.kyyra@proagria.fi
Ilmoittautuminen: mukaan mahtuu ensimmäiset 15 ilmoittautunutta, ilmoittautumiset vastaanottokeskuksen yhteyshenkilölle