Ajankohtaista
Pääsiäisenä herkutellaan ravintopommilla – katso terveysedut!
Pääsiäisbrunssilla nautitaan munapaistoksia tai frittataa ja keväisen keltaista pavlovaa.
Maitohorsma höystää ja maustaa kesäruokia
Etelä-Pohjanmaan maakuntakukka ja rentun ruusuna tunnettu maitohorsma on paitsi tienvarsien kaunotar, myös maukas ruoka-aine.
Kuule kaalien kutsu – kata kevyet herkut joulupöytään
Monipuoliset kaalit taipuvat helposti juhlaruoaksi ja tuovat uusia makuja joulun kattaukseen.
Ylikypsät banaanit
Vinkkejä, mitä voit tehdä tummuneista banaaneista.
Vieraslajit valloittavat luontoamme
Vieraslajit ovat kasveja, jotka eivät kuulu luontoomme. Ne kasvavat nopeasti ja peittävät alleen alkuperäiset lajimme....
Suolaiset leivonnaiset
Leipominen on hauska harrastus, johon koko perhe voi yhdessä osallistua.
Ruokaohjeet: Superruokaa Pohjolasta
Kaalista kauraan, muikusta mustikkaan.
Revittyä lammasta tai mausteista lammaspataa pääsiäispöytään
Perinteisen lampaanviulun eli paistin sijaan pääsiäisaterialla voi tarjota meheviä pataruokia tai trendikästä revittyä lammasta.
Raskilla makua leipään ja leivonnaisiin
Raski, juuri tai esitaikina. Taikinan alulla on monta nimeä, mutta sama tarkoitus: tuoda leipään voittamatonta...
Pelasta pörriäinen
Pölyttävät pörriäiset – kuten kimalaiset ja mehiläiset – tarvitsevat apua meiltä ihmisiltä. Tee hyönteishotelli tai...
Miljoona litraa metsämarjoja
Metsästä marjat, poimi pois, kerää kotiin!
Löydä korva- ja huhtasienet ja muut kevätmetsän aarteet
Kevään ensimmäiset merkit ovat varma puheenaihe: heräävä luonto ihastuttaa luonnossa ja puutarhassa – mutta myös...