Ajankohtaista
Ruokatietopankki
Itse tehty ruisleipä lämmittää
Perinteinen ruisleipä saa uutta ilmettä puolukoista tai siemenistä.
Salaatit ja lisäkkeet
Salaatit kuuluvat hyvän aterian osaksi tai ovat proteiinilisällä höystettynä kokonainen ateria.
Raparperi on alkukesän upea herkku
Hennot varret tuovat mukanaan suuren ilon: kesä on pian täällä!
Pääsiäisenä herkutellaan ravintopommilla – katso terveysedut!
Pääsiäisbrunssilla nautitaan munapaistoksia tai frittataa ja keväisen keltaista pavlovaa.
Maitohorsma höystää ja maustaa kesäruokia
Etelä-Pohjanmaan maakuntakukka ja rentun ruusuna tunnettu maitohorsma on paitsi tienvarsien kaunotar, myös maukas ruoka-aine.
Kuule kaalien kutsu – kata kevyet herkut joulupöytään
Monipuoliset kaalit taipuvat helposti juhlaruoaksi ja tuovat uusia makuja joulun kattaukseen.
Ylikypsät banaanit
Vinkkejä, mitä voit tehdä tummuneista banaaneista.
Vieraslajit valloittavat luontoamme
Vieraslajit ovat kasveja, jotka eivät kuulu luontoomme. Ne kasvavat nopeasti ja peittävät alleen alkuperäiset lajimme....
Suolaiset leivonnaiset
Leipominen on hauska harrastus, johon koko perhe voi yhdessä osallistua.
Ruokaohjeet: Superruokaa Pohjolasta
Kaalista kauraan, muikusta mustikkaan.
Revittyä lammasta tai mausteista lammaspataa pääsiäispöytään
Perinteisen lampaanviulun eli paistin sijaan pääsiäisaterialla voi tarjota meheviä pataruokia tai trendikästä revittyä lammasta.
Raskilla makua leipään ja leivonnaisiin
Raski, juuri tai esitaikina. Taikinan alulla on monta nimeä, mutta sama tarkoitus: tuoda leipään voittamatonta...