Ajankohtaista

Ruokatietopankki

Itse tehty ruisleipä lämmittää

Perinteinen ruisleipä saa uutta ilmettä puolukoista tai siemenistä.

2 min lukuaika

Salaatit ja lisäkkeet

Salaatit kuuluvat hyvän aterian osaksi tai ovat proteiinilisällä höystettynä kokonainen ateria.

1 min lukuaika

Raparperi on alkukesän upea herkku

Hennot varret tuovat mukanaan suuren ilon: kesä on pian täällä!

1 min lukuaika

Pääsiäisenä herkutellaan ravintopommilla – katso terveysedut!

Pääsiäisbrunssilla nautitaan munapaistoksia tai frittataa ja keväisen keltaista pavlovaa.

2 min lukuaika

Maitohorsma höystää ja maustaa kesäruokia

Etelä-Pohjanmaan maakuntakukka ja rentun ruusuna tunnettu maitohorsma on paitsi tienvarsien kaunotar, myös maukas ruoka-aine.

1 min lukuaika

Kuule kaalien kutsu – kata kevyet herkut joulupöytään

Monipuoliset kaalit taipuvat helposti juhlaruoaksi ja tuovat uusia makuja joulun kattaukseen.

1 min lukuaika

Ylikypsät banaanit

Vinkkejä, mitä voit tehdä tummuneista banaaneista.

2 min lukuaika

Vieraslajit valloittavat luontoamme

Vieraslajit ovat kasveja, jotka eivät kuulu luontoomme. Ne kasvavat nopeasti ja peittävät alleen alkuperäiset lajimme....

1 min lukuaika

Suolaiset leivonnaiset

Leipominen on hauska harrastus, johon koko perhe voi yhdessä osallistua.

1 min lukuaika

Ruokaohjeet: Superruokaa Pohjolasta

Kaalista kauraan, muikusta mustikkaan.

1 min lukuaika

Revittyä lammasta tai mausteista lammaspataa pääsiäispöytään

Perinteisen lampaanviulun eli paistin sijaan pääsiäisaterialla voi tarjota meheviä pataruokia tai trendikästä revittyä lammasta.

2 min lukuaika

Raskilla makua leipään ja leivonnaisiin

Raski, juuri tai esitaikina. Taikinan alulla on monta nimeä, mutta sama tarkoitus: tuoda leipään voittamatonta...

3 min lukuaika